DRUŠTVO „UTVRDA VJETRA” OTVARA NOVE RADIONICE

DRUŠTVO „UTVRDA VJETRA” OTVARA NOVE RADIONICE

DRUŠTVO „UTVRDA VJETRA” OTVARA NOVE RADIONICE

0

Društvo½Utvrda Vjetra½ za kulturu koje je osnovano 5. ožujka 2007., od strane osam mladih širokobriježana sada s dobivanjem novih prostorija ide u nove akcije i otvara četiri nove radionice za javnost. Radionice su otvorenog karaktera i svi građani Širokog Brijega i zainteresirani mogu sudjelovati u radu radionica i s tim povećati produktivnost i sadržaj samih radionica.

Svi zainteresirani mogu slobodno doći na termine određene za date radionice, gdje mogu dobiti sve potrebne podatke o radionicama i radu Društva općenito. Radionice će se održavati u susjednoj kuli do radija zgrade kino Borak, ovim terminima:

Utorak – radionica srednjevjekovnih nošnji 21h
Srijeda – dramska radionica 21h
Četvrtak – radionica srednjevjekovnih nošnji 21h
Petak – povijesna radionica 19h
Nedjelja – likovna radionica 14h

Voditelji radionica:
Srednjevjekovne nošnje – Kristijan Kraljević i Ivan Miletić
Dramska – Ivan Pavičić
Likovna – Josip Švaljek
Povijesna – Hrvoje Mandić i Kristijan Kraljević

Za mjesec travanj, povijesna radionica ce obrađivati temu : ½Mitologija i legende Hrvata½. Tema prvog predavanja je: ½Dolazak Hrvata½ . Predavanje će voditi H. Mandić i održat će se 11.4.2008 s početkom u 19h.

Likovna radionica je počela s radom panoa Društva i skica za izradu scenarija za kazališnu predstavu koji priprema dramska sekcija. A radionica srednjevjekovnih nošnji nabavkom odgovarajućeg materijala sada radi na izradi verižnjača ( eng. Chainmail ), jednog od dijelova potrebnih u izradi srednjevjekovne nošnje, u ovom slučaju oklopa ratnika Stjepana hercega Kosače.

Za sve ostale informacije vezane uz radionice posjetite jednu od radionica u datim terminima. (suzy)