PREDSTAVLJAMO
Home Kultura Najava Božićnog koncerta
Najava Božićnog koncerta

Najava Božićnog koncerta

0
0

Kvartet Cadenza u Širokom

thumb_kvartet_cadenza_3"Božićna čarolija", naziv je koncerta koji će u utorak, 22. prosinca, u 19 sati u dvorani Borak u Širokom održati Gudački kvartet Cadenza iz Zagreba. Gudački kvartet "Cadenza" čine širokobriježanka Gorjana Jurilj koja je završila Muzičku akademiju u Zagrebu smijer violina, te Krešimir Marmilić – violina, Mirko Boch – viola i Vinko Grubešić – violončelo.


Kvartet "Cadenza" će dan ranije 21. prosinca 2009. godine nastupiti u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača (mala dvorana) u Mostaru u 19 sati.

Program je sastavljen od vrhunskih instrumentalnih obrada božićnih pjesama i popularnih skladbi klasične glazbe. ULAZ NA KONCERT JE SLOBODAN.

 


Gudački kvartet «Cadenza» iz Zagreba osnovao je Krešimir Marmilić 1995. Od svog osnutka «Cadenza» uspješno nastupa na mnogobrojnim hrvatskim pozornicama kao gudački kvartet, trio i duo, prateći ideju osnutka – ansambl komorne glazbe «Cadenza». Surađujući s institucijama kojima je uloga prvenstveno edukativna te nastupajući na mnogobrojnim pozornicama i ljetnim festivalima (Hvar, Rovinj, Poreč, Vrsar, Novigrad, Bol, Dubrovnik, Biograd, Mala dvorana Lisinski,…), «Cadenza» je stasala u respektabilan kvartet s interesantnim i kvalitetnim programima. Surađuje s istaknutim, kao i s mladim nadarenim, glazbenicima te pjevačkim zborovima.

Tijekom sezona, kvartet se ističe izvođenjem djela američkog skladatelja Philipa Glassa, španjolskog skladatelja J. C. de Arriage, Glazunova, kao i djela drugih skladatelja iz programa »Cadenze»: Boccherinia, Haydna, Dvoøaka, Brahmsa, Barbera, Čajkovskog, Miletića, Bassanesea, Spadine… Gudački kvartet "Cadenza" posebno djeluje na promicanju klasične glazbe domaće i svjetske glazbene baštine.

Kao posebnost djelatnosti navodimo da kvartet povremeno surađuje s umjetnicima u projektima izvan okvira "klasične glazbe". «Cadenza» od 2007. održava cikluse koncerata u Maloj dvorani V. Lisinskog, a u suorganizaciji s Uredom za kulturu Grada Zagreba.

(suzy) sirokibrig.com

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA