Predao se sami vrh lanca automafije

0

lopoviMate Šimić (38) iz Gruda i Zlatko Zeljko (38) iz Širokog Brijega, vrh lanca organizirane skupine krijumčara automobila, predali su se Tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije, potvrdio nam je Tihomir Jurko, glavni županijski tužitelj. Njih dvojica su, kako je potvrđeno, pristupili u Tužiteljstvo u pratnji svojih odvjetnika nakon više od mjesec dana potrage koja je trajala za njima. Obojici je određena mjera pritvora od mjesec dana.

“Obojica su saslušana, ali ne do kraja. Nakon toga im je određena mjera pritvora”, rekao nam je tužitelj Jurko. Dodao je kako su obojica zatražila određeno vremensko razdoblje za pripremanje svoje obrane pa će zbog toga cjelokupno saslušanje uslijediti u idućem tjednu. Podsjetimo, Šimić i Zeljko su pobjegli tijekom spektakularne akcije pripadnika federalne policije i MUP-a RS-a koja je izvedena početkom listopada na pet lokacija, odnosno autootpada i kuća osumnjičenih na području Gruda, Posušja i Širokog Brijega. Tada je oduzeto 30 skupocjenih automobila te više od 160 automobilskih motora s kojih su izbrušeni originalni brojevi.

Vlasnik autootpada u Posušju Petar Begić, koji je uhićen u toj akciji razbijanja automafije, pušten je na slobodu nakon saslušanja u Tužiteljstvu.
Šimić i Zeljko uspjeli su pobjeći neposredno prije dolaska policije te se pretpostavlja da ih je netko obavijestio. To tko ih je mogao obavijestiti malo je jasnije nakon što je Edin Vranj, načelnik Odjela za borbu protiv organiziranog i međužupanijskog kriminala, kazao da su pri pretresu pronađene radiopostaje kojima su kradljivci prisluškivali komunikaciju policajaca. Sve do srijede oni su bili u bijegu. Pretpostavlja se da su se skrivali negdje na području Hrvatske.

(www.dnevni-list.ba)