Raspudić: Dosta je i Emirovih i Ćirinih šupljaka

Raspudić: Dosta je i Emirovih i Ćirinih šupljaka

Raspudić: Dosta je i Emirovih i Ćirinih šupljaka

0

emir_hadzihazibegvicBIH je potpuno podijeljeno društvo, smrt u Širokom itekako ima veze s nacionalizmom, a Emir i Ćiro su licemjeri koji stvari guraju pod tepih i u tome svemu vrte pare nad sirotinjom.

Jučerašnja emisija 'Otvoreno' HRT-a pod uredništvom Hloverke Novak – Srzić, bila je u potpunosti posvećena neredima na Širokom Brijegu koji su odnijeli život mladog Vedrana Puljića.

Veliki broj gostiju u zagrebačkom i sarajevskom studiju te u Širokom Brijegu, uglavnom je branio svoje 'pozicije', iako ostaje dojam da je veliki dio gostiju zalutao u gledanu emisiju, odnosno da su gosti u zagrebačkom posve zasjenili goste iz sarajevskog studija.

Načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević, te ravnatelj MUP-a ŽZH Zoran Galić u javljanju iz grada na Lištici, pokušali su pravdati propuste policije. Galić je između ostalog rekao kako je privedeni za ubojstvo navijača pušten nakon što je predan tužiteljstvu, čime je završila odgovornost policije.

Glumac Emir Hadžihafizbegović, ministar kulture i sporta Sarajevske županije, držao se uobičajenih floksula, uglavnom kao i izbornik reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević koji su pronašli i optimisitčne tonove koje temelje na skorom ukidanju viza za bh državljane, uspjesima reprezentacije BiH.

 

 

Nino Raspudić, mostarski filozof zaposlen na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, podsjetio je na uzroke huliganizma u svijetu, zapitavši se u kakvoj državi jedan potpredsjednik Federacije može ishoditi puštanje pritvorenika iz tužiteljstva na slobodu. Otvoreno je prozvao Hadžihafizbegovića i Blaževića kao suodgovorne za političko stanje u državi, zapitavši se gdje su zaboravili Tuđmana i Izetbegovića, u koje su se ova dvojica kleli ranije, sada kad rade u Sarajevu, odnosno Zagrebu.

thumb_ultras_pub_mostarVidno isprovocirani Ćiro replicirao je kazavši da Raspudić ne bi sjedio u Zagrebu da nije bilo Tuđmana, usporedivši usto, zbog fizičkog izgleda, mladog filozofa s Dražom Mihailovićem!? Dobro pripremljeni predsjednik NK Široki Brijeg Zlatan Mijo Jelić upozorio je, između ostalog, na medijsku hajku koja se na Širokobriježane vodi iz Sarajeva, te je podsjetio na slučajeva zabranjivanja isticanja hrvatskih zastava navijačima Širokog Brijega i Zrinjskog na stadionima širom BiH.

Jelić nije zaboravio spomenuti ni na nedavnu pucnjavu na 'Ultras Pub' u Mostaru, u kojoj je samo pukim slučajem izbjegnuta tragedija, što je vijest koja je u medijima dobila minimalnu pozornost.

 

Nino Raspudić (asistent na zagrebačkom Filozofskom fakultetu) proziva (opravdano) Ćiru Blaževića i Emira Hadžihafisbegovića za licemjerstvo i guranje pod tepih činjenice da je BiH potpuno podijeljeno društvo.

poskok.info