Silva Radić u franjevačkoj galeriji

Silva Radić u franjevačkoj galeriji

Silva Radić u franjevačkoj galeriji

0

thumb_silva_radicU Franjevačkoj galeriji otvorena izložba slika,  autorica Silva Radić, magistrica slikarstva.

 

"Silva zna pokazati originalne izvorne motive i ono što će biti, ali skriveno. Rukopisom, samo naizgled pisanim čudnim znakovljem, autorica ravna plohe, pravi red, odlazi u svemir, briše površine, zaranja u višeslojne sfere, pomiruje naizgled nepomirljivo u savršenom rednom gotovo filozofskom izrazu koristeći slikarske ili geometrijske elemente. Ponekad u okrilju tamne noći treperi, lebdi, ali to duboko skriva. U očima grešnih duša i mamurlucima svitanja ovi su neobični elementi nejasni. Ali znalcima, koji znaju promatrati i razmišljati, oni obećavaju izuzetnu osjećajnost, ljubav ili bar sjećanje i uspomene na nju – Ljubav, izazivajući posebnu nježnost. Naročito zato da nas podsjeti što to ona bijaše uistinu".

Silva Radić, Ja Sam Kruh Života, akril na platnu, 2005. godina, 130×200 cm

 


Ivana Kokić, odlomak iz proslova kataloga izložbe "Slikati – živjeti, živjeti – slikati" održane u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka u Makarskoj 2005.:

ŽIVOTOPIS:
Silva Radić je rođena 04. studenoga 1975. u Makarskoj gdje je završila osnovnu i srednju školu. Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu pohađala je od 1997. do 2002. god kada je diplomirala u klasi prof. Ante Kajinića, na slikarskom odjelu.
Tijekom studija boravila je u Francuskoj na Ecole Nationale Superieure d'Arts.U prosincu 2005. godine završila je poslijediplomski studij "ARS SACRA" Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru pod stručnim vodstvom mentora studija prof. Ante Kajinića i pročelnika studija prof. Vasilija Josipa Jordana i stekla zvanje MAGISTRA SLIKARSTVA "ARS SACRA". Na ALU- Široki Brijeg obavlja funkciju mlađeg asistenta pri kolegiju Slikarska i grafička tehnologija i Zidne slikarske tehnike. Članica je HRVATSKE UDRUGE LIKOVNIH UMJETNIKA Split.

 

KONTAKT:

Licinijanov prolaz S 2/2,
21300 Makarska.

Tel.: 021/610-835,
Mob.:098/9557234
063/344122

E-mail: silvaradic@yahoo.com