STJEPAN MIHALJEVIĆ, ANIMIRANI FILM «UNPLUGGED»

STJEPAN MIHALJEVIĆ, ANIMIRANI FILM «UNPLUGGED»

STJEPAN MIHALJEVIĆ, ANIMIRANI FILM «UNPLUGGED»

0

Stjepan MIHALJEVIĆ

 

Sinoć je u prepunom kinu Broadway Tkalča u Zagrebu prikazano sedam novih animiranih filmova, od kojih su četiri nastala u samostalnoj produkciji Zagreb filma, a to su filmovi «Malformance Performance» redatelja Tomislava Gregla, «Zakaj sam pevca razapel» Vladimira Tadeja, «Kako je nastala kiša» film Magde Dulčić i film «Unplugged» autora našeg širokobriježana Stjepana Mihaljevića. Prikazani su još filomvi «Preopterećenje» Stiva Cinika nastalog u suprodukcji 4 Filma i Zagreb filma i filmovi «Kocka je bačena» autora Dina Krpana i «Tansoptic» Branka Farca, producenta «Ars Animata Studio», koji su se naknadno našli u programu Zagreb filma kao distributera.

 

Film «Unplugged» autora Stjepana Mihaljevića najbolje je prihvaćen od strane publike, a i struka se složila da je tehnički najzahtjevniji i vizualno najimpresivniji. Film je rađen punih pet godina, a crtan je kredom na skoro 20.000 crteža. Nadamo se uskoro premijeri u Širokom Brijegu. (suzy)

>>>>>>>>>>>>>Stjepan MIHALJEVIĆ…/…Rođen je 1972. na Širokom Brijegu, gdje je 2000. godine diplomirao slikarstvo na Akademiji umjetnosti u klasi prof. Nade Pivac. Na području slikarstva, skulpture, animiranog filma i stripa poznat je od publike i kritike nizom prestižnih domaćih i inozemnih nagrada. Tijekom 2002. i 2003. bio je scenograf na INK-ovoj predstavi "Zločin i kazna" (nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta 2003.), na predstavi "Lizistrata" Međunarodnog kazališnog festivala "La notte dei poeti" na Sardiniji te na "Izložbi" Teatra Epilog iz Zagreba. Na poslijediplomskome studiju odsjeka Povijesti umjetnosti zagrebačkoga Filozofskog fakulteta specijalizira Srednji vijek. Scenografija u "Šampionskom nokturnu" njegova je druga suradnja s Istarskim narodnim kazalištem.