USPJEŠNI NASTUPI UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE ŠIROKI BRIJEG

USPJEŠNI NASTUPI UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE ŠIROKI BRIJEG

USPJEŠNI NASTUPI UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE ŠIROKI BRIJEG

0

Široki Brijeg – Učenici i nastavnici Glazbene škole Široki Brijeg i ovu školsku godinu započeli su marljivo radeći i vježbajući i s uspješnim nastupima na federalnom i međunarodnom natjecanju.

Osim uobičajenih godišnjih aktivnosti i koncerata, u planu rada stajali su zacrtani i nastupi na natjecanjima i to na XIX. otvorenom federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u Livnu te na 21. međunarodnom natjecanju mladih glazbenika “Daleki akordi” kojE se održalo u Splitu/Kaštelima.
Stipe Iličić, maturant srednje glazbene škole, odsjek Glasovir, u klasi prof. Nine Puzić, uspješno se predstavio u Splitu. Nastupivši 15.4. u 5.kategoriji sa zahtjevnim programom, u konkurenciji sa kolegama iz Hrvatske i Slovenije, kao jedini natjecatelj iz BiH, osvojio je visoku treću nagradu.

Svoj grad i školu, u Livnu su ponosno predstavljali:
12.4. Gitara

Filip Cigić, 5. razred osnovne glazbene škole, klasa prof. Luka Kraljević, lll. kategorija 1. nagrada.
Marko Zeljko, 6. razred osnovne glazbene škole,klasa prof. Luka Kraljević, lll. kategorija 2. nagrada
Martina Ivanković, 3. razred srednje glazbene škole, klasa prof. Luka Kraljević, V. kategorija 2. nagrada
14.4. Zbor
Mali zbor ( učenici od 1. do 4. razreda osn. gl. šk.), voditelj prof. Marko Salavarda, l. kategorija 1. nagrada
Djevojački zbor ( učenice starijih razreda glazbene škole ), voditeljica prof. Marija Čolak, ll. kategorija 1. nagrada
Komentirajući ove značajne rezultate, ravnateljica Glazbene škole Široki Brijeg Tonćika Kolobarić je izjavila: „Svako glazbeno natjecanje od učenika i njihovih profesora iziskuje dodatni napor te puno dodatnih sati, vježbanja i proba. Profesori su i ove godine uspješno motivirali učenike za nastup na natjecanjima i potakli u njima želju da se predstave pred ocjenjivačkim sudom i “odmjere snagu” sa svojim vršnjacima. Martina, Filip i Marko su postigli uspjeh samim odlaskom na natjecanje, a to što su osvojili nagrade govori nam da je nastava gitare u našoj školi na zavidnom nivou i to zahvaljujući prof. Luki te da ubuduće očekujemo samo najbolje od njega i njegovih učenika.
Stipe ove godine završava srednju glazbenu školu i pod budnim uhom prof. Nine se priprema za prijamni ispit na glazbenoj akademiji. Kao jednom od najaktivnijih učenika Škole, koji redovito nastupa kao solist ali i korepetitor i član tamburaškog orkestra, želim mu puno uspjeha, a potajno se nadam da će se jednog dana vratiti u svoju Hercegovinu i nastaviti našu bogatu tradiciju uspješnog glazbenog obrazovanja.
Zbor je oduvijek omiljeni predmet u glazbenim školama, a naši mladi djelatnici, prof. Marija i Marko, dali su sve od sebe da nastave niz uspjeha koje je zbor do sada ostvarivao. Prve nagrade u obje kategorije sve govore. Kao što se zna : „Zbor je ogledalo škole. Kakva škola, takav zbor!“
„Zahvaljujem i čestitam svim učesnicima natjecanja, svim kolegama iz zbornice i roditeljima naših učenika na podršci i razumijevanju, gradonačelniku Miri Kraljeviću, čija potpora ni ovaj put nije izostala te udruzi „Prijatelji Glazbene škole Široki Brijeg“, rekla je ravnateljica Kolobarić.

vrelo sirokibrijeg.ba