ZG: ŠIROKOBRIJEŠKA NOĆ

0

U subotu 1. prosinca, u organizaciji Zavičajne zajednice Širokobriježana u Zgrebu, održana je tradicionalna Širokobriješka noć. U hotelu Sheraton okupilo se oko 500 uzvanika. Među uzvanicima bio je i ministar znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske gospodin Dragan Primorac, gradonačelnik grada Zagreba gospodin Milan Bandić, brojni gospodarstvenici kako Hercegovci tako i direktori mnogih tvrtki u Hrvatskoj koji nisu Hercegovci.

 

 

Ispred općine Široki Brijeg nazočni su bili općinski načelnik gospodin Miro Kraljević sa suradnicima. Kao i do sada i ova večer je imala humanitarno-donacijski karakter. Uzvanici su na večeri mogli donirati novac za gradnju spomenika i Trga Gojka Šuška u Širokom Brijegu.

 
 

Načelnik općine Široki Brijeg gospodin Miro Kraljević najavio je postavljanje spomenika na desetu obljetnicu ministrove smrti. Spomenik radi akademski skullptor Kuzma Kovačić.

 

Ministar Dragan Primorac kazao je, kako će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske izdvojiti 250 000 kuna za izradu projektne dokumentacije za gradnju srednje strukovne škole na mjestu današnje Duhanske stanice u Širokom Brijegu.
 

Nazočne su zabavljali Ivan Mikulić i Mate Bulić i studentsko kulturno umjetničko društvo Zavičajne zajednice Širokobriježana u Zagerbu. (www.sirokibrijeg.ba)