147 vjetroelektrana u Tomislavgradu

147 vjetroelektrana u Tomislavgradu

147 vjetroelektrana u Tomislavgradu

0

Prvi Ugovor ovakve vrste u BiH 

thumb_dragan_krstovic_koleDana 28.07.2009. u zgradi Općine Tomislavgrad potpisani Ugovori o međusobnoj suradnji između općine Tomislavgrad, i gospodarskih društava, zainteresiranih za izgradnju vjetroelektrana: poduzeća "Vran-Dukić" iz Tomislavgrada, i poduzeća "Kamen-dent" iz Mostara.
U ime općine Tomislavgrad Ugovor je potpisao načelnik Ivan Vukadin, Mate Dukić ispred poduzeća "Vran-Dukić" a Dragan Krstović ispred poduzeća "Kamen-dent". Ovim Ugovorom reguliraju se međusobni odnosi između općine Tomislavgrad i navedenih gospodarskih društava.
ezadar-vjetroparkPrema potpisanom Ugovoru oba poduzeća se obvezuju općini Tomislavgrad, pored naknade utvrđene koncesijskim ugovorom, plaćati mjesečnu naknadu u visini od 1 % mjesečnog prihoda od iznosa dobivenog za ukupno proizvedenu i prodanu električnu energiju, 0,1 EUR/m² godišnje za pristupnu cestu (koju će sami izgraditi), te jednokratnu naknadu po stupu od 1 500 eura. Poduzeće „Vran-Dukić" gradit će 35 vjetrostupova na vjetroparku „Gradina" a poduzeće „Kamen-dent" gradit će 112 vjetrostupova na vjetroparkovima „Pakline" i „Ljubuša".

 

Potpisnici Ugovora su se isto tako obvezali da će tijekom izgradnje i korištenja vjetroelektrana voditi računa o očuvanju prirode i prirodnog okoliša. I na kraju, važno je napomenuti da je potpisani Ugovor prvi ovakve vrste u Bosni i Hercegovini.

http://www.tomislavgrad.gov.ba