2. DANI POBIJENIH HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA

2. DANI POBIJENIH HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA

2. DANI POBIJENIH HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA

0

krs_kamenŠiroki Brijeg – U samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu 4. veljače započinju 2. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca. Ove godine bit će prenošeni i preko interneta, što će se moći pratiti preko portala vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« www.pobijeni.info.

Program započinje molitvom krunice i razmatranjem u 17.00, zatim slijedi sv. misa zadušnica u 18.00, a nakon nje Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u 19.00. Bit će tako 4. 5. i 6 veljače, a sve će predvoditi fra Zvjezdan Linić.
Kroz spomenuta tri dana podijelit će se i nagrade onima koji su sudjelovali na Natječaju s temom pobijeni hercegovački franjevci. Prvoga dana nagrade će dobiti nagrađeni pučkoškolci, drugoga mladež, a trećega odrasli.
Na sam dan obljetnice, 7. veljače, program započinje u 16.00 molitvom pred ratnim skloništem, gdje su ubijeni hercegovački franjevci, nastavlja se molitvom u crkvi na grobu 22-ice franjevaca, te sv. misom zadušnicom koju će predvoditi i na kojoj će propovijedati provincijal hercegovačkih franjevaca fra Ivan Sesar. Na kraju će vicepostulator fra Miljenko Stojić iznijeti rad vicepostulature kroz prošlu godinu, a gvardijan fra Sretan Ćurčić zahvaliti svima koji su sudjelovali u priređivanju ovih dana.

PROGRAM

4.2. Prvi dan
17.00 Krunica i razmatranje
18. 00 Sv. misa (ministranti) – fra Zvjezdan Linić
– proglašenje nagrađenih (djeca) na Natječaju
19.00 Klanjanje

5.2. Drugi dan
17.00 Krunica i razmatranje
18. 00 Sv. misa (Frama) – fra Zvjezdan Linić
– proglašenje nagrađenih (mladež) na Natječaju
19.00 Klanjanje

6.2. Treći dan
17.00 Krunica i razmatranje
18. 00 Sv. misa (trećari) – fra Zvjezdan Linić
– proglašenje nagrađenih (odrasli) na Natječaju
19.00 Klanjanje

7.2. Obljetnica
16.00 Molitva pred skloništem i sv. misa (provincijal fra Ivan Sesar)

Napisao/la: Vicepostulatura