22 športska kluba u Širokom Brijegu

22 športska kluba u Širokom Brijegu

22 športska kluba u Širokom Brijegu

0

 

Dana 02.svibnja u opcinskoj vijecnici je održana izborna i konstituirajuca skupština Šporskog saveza opcine Široki Brijeg.Od dvadeset i sedam zastupnika skupštine nazocilo je njih osamnaest.
Zastupnike u skupštini saveza je pozdravio Predsjednik Opcinskog vijeca gosp.Pero Kožul , zaželjevši uspješan rad te predlažuci radno predsjedništvo skupštine u sastavu :Slavko Kvesic ( predsjednik ) , Karlo Sopta i Veselko Kvesic. Konstatirajuci postojanje kvoruma potrebnog za donošenje punovažnih odluka gosp.Kvesic je predložio Dnevni red koji je skupština jednoglasno usvojila.Isto tako je uz prikupljenih deset potpisa kao kandidat za novoga Predsjednika saveza predložen i jednoglasno izabran gosp.Predrag Kovacic koji je nakon ukazanog povjerenja preuzeo vodenje sjednice.

 

 

 

Gosp. Kovacic je za dva dopredsjednika saveza predložio gosp. Antu Sutona i gosp. Tomislava Čolaka – Miškica, te za mandatara novoga Upravnog odbora gosp.Josipa Bevandu što je i jednoglasno prihvaceno. U novi Upravni odbor su još izabrani: Veselko Kvesic, Velimir Mabic,Predrag Covic i Ljubo Soldo.
Na istoj sjednici je jednoglasno usvojen i novi Poslovnik o radu Skupštine i novi Statut uz jedan amandman na Statut koji se odnosi na izmjenu rokova za podnošenje izvješca o radu.Novi Upravni odbor je takoder stavio sebi u obvezu donošenje svih potrebnih akata vezanih za normalno funkcioniranje Saveza.naglašena je potreba potpore amaterskim klubovima u športu gdje su uz predsjednika Opcinskog vijece tu ideju podržali i ostali zastupnici kao i predstavnici dva ponajbolja širokobriješka kluba – nogomet i košarka.
Kao najznacajniju Odluku i zakljucak na istoj sjednici je verificiran i prijem deset novoregistriranih širokobrijeških športskih klubova , tako da danas športska obitelj uclanjena u Športski savez opcine kao krovnu športsku udrugu broji dvadeset i dva clana:

 

 

 

1.HNK ŠIROKI BRIJEG,
2.HKK ŠIROKI ERONET,
3.HNK LJUTI DOLAC,
4. Šahovski klub ŠIROKI BRIJEG,
5.Streljacki klub ŠIROKI BRIJEG,
6.HRK ŠIROKI,
7.Karate klub ŠIROKI,
8.Judo klub MARIO HRKAC CIKOTA,
9.Stolnoteniski klub ŠIROKI ,
10.Teniski klub ŠIROKI,
11.HŽKK ŠIROKI,
12.Bocarski klub ŠIROKI,
13.HNK KOCERIN,
14.MNK KIM,
15.Kuglacki klub ŠIROKI,
16.Body building klub ŠIROKI BRIJEG,
17.Teniska akademija ŠIROKI BRIJEG,
18.Karate klub BOLJITAK,
19.Skijaški klub ŠIROKI BRIJEG,
20.Rukometni klub BORAK,
21.Streljacki klub ALFA i
22.Klub tajlandskog boksa TIGAR CIKATIC.


Na kraju je novoizabrani predsjednik saveza u ime Športskog saveza opcine Široki Brijeg nogometašima HNK ŠIROKI BRIJEG uputio cestitke na osvojenom naslovu Državnog prvaka BiH sa željama i za osvajanjem Kupa BiH. ksopta@yahoo.com