PREDSTAVLJAMO
Home MOVIES 25 godina HVO-a
25 godina HVO-a

25 godina HVO-a

0
0
Mostar – Svečanom akademijom danas je u mostarskom hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača svečano slavljeno 25 godina od osnivanja Hrvatskog vijeća obrane. Nakon mise u katedrali, mimohod sa zastavama postrojbi, sa hrvatskim vojnicima te hrvatskim zastupnicima u BH vlasti je stigao do spomenika ispred Kosače gdje su položeni vijenci.  
 
INSTITUCIONALIZIRATI PROBLEME HRVATA U BiH
 
    Svečana akademija počela je intoniranjem himne BiH. U govorima se najviše isticala problematika montiranih procesa protiv vojnika, isporučivanje iz Zagreba vojne arhivske građe prema Sarajevu, gdje sarajevski tužitelji iz konteksta izvlače dokumete za nove optužnice.  
 
GENERALU ADEMIJU NAJDUŽI APLAUZ
 
 
General Stanko Sopta pročitao je imena svih hrvatskih uznika te i drugih zapovjednika koji nisu trenutno u BiH. Dilanje vojnih arhiva iz Zagreba prema Sarajevu, selektivno korištenje materijala i danas prave nestabilnost medju pripadnicima HVO-a  a i unutar cijele BiH.
 
Dragan Čović najavio je pokretanje institucionalne zaštite pripadnika HVO-a.
 
     
 
 
    VID_20170408_123417
 
   
 
 
FILM Na svečanoj akademiji premijerno je emitiran film ‘HVO u Domovinskom ratu’, sa svim detaljima vojnih akcija HVO-a od 1992. do 1995. godine.            
 
 
 

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA