25 godina HVO-a

25 godina HVO-a

25 godina HVO-a

0

Mostar – Svečanom akademijom danas je u mostarskom hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača svečano slavljeno 25 godina od osnivanja Hrvatskog vijeća obrane. Nakon mise u katedrali, mimohod sa zastavama postrojbi, sa hrvatskim vojnicima te hrvatskim zastupnicima u BH vlasti je stigao do spomenika ispred Kosače gdje su položeni vijenci.

 

 

INSTITUCIONALIZIRATI PROBLEME HRVATA U BiH

 

 

 

Svečana akademija počela je intoniranjem himne BiH. U govorima se najviše isticala problematika montiranih procesa protiv vojnika, isporučivanje iz Zagreba vojne arhivske građe prema Sarajevu, gdje sarajevski tužitelji iz konteksta izvlače dokumete za nove optužnice.

 

 

GENERALU ADEMIJU NAJDUŽI APLAUZ

 
 

General Stanko Sopta pročitao je imena svih hrvatskih uznika te i drugih zapovjednika koji nisu trenutno u BiH. Dilanje vojnih arhiva iz Zagreba prema Sarajevu, selektivno korištenje materijala i danas prave nestabilnost medju pripadnicima HVO-a  a i unutar cijele BiH.

 

Dragan Čović najavio je pokretanje institucionalne zaštite pripadnika HVO-a.

 

 

 

 

 
 

 

 

VID_20170408_123417

 

 

 

 

 

FILM

Na svečanoj akademiji premijerno je emitiran film ‘HVO u Domovinskom ratu’, sa svim detaljima vojnih akcija HVO-a od 1992. do 1995. godine.