7. West Herzegowina Festival

7. West Herzegowina Festival

7. West Herzegowina Festival

0

thumb_20090801_whf_no.7._2West Herzegowina Fest

Široki Brijeg – Kao što već znate pobjednici ovogodišnjeg West Herzegowina Fest-a su: "Quartet Moderato Cantabile" iz Hamzića u glazbenoj kategoriji, "Misa na groblju" Gabrijele Bešlić iz Posušja u kategoriji kratka priča te "Čakarovi doci" iz Gornjih Hamzića u kategoriji film.

 

thumb_20090804_whf_no.7._1Tridesetjedan glazbeni sastav, tridesetčetiri filma i četrdeset priča za festivalski Fanzin – brojke su to West Herzegowina Festivala koji se u Širokom Brijegu održava sedmi put. Manifestacija je otvorena za sve vidove kreativnosti, a sudionici sami kreiraju festival.

Trodnevni festival amaterskog stvaralaštva za novitet svake večeri ima posebne glazbene goste: Dubioza Kolektiv, Elemental, Rafo O-brades i prošlogodišnje pobjednike domaćine Berette.

"Metar knjiga", nagradu za najbolju kratku priču, dodjeljuje stručni žiri, a odluci o najboljem filmu uz slikara Vladimira Mikulića Vave i glumca Petra Leventića kumuje i HRT-ov snimatelj Marko Mikulić.

www.sirokibrig.com                         www.whfest.com

 

U sklopu festivala postavljena je i izložba "Umjetnost pod šatorom" na kojoj se predstavlja 13 autora, mahom s Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu. Iako se broj posjetitelja ispred pozornice povećava, raste i broj festivalskih natjecatelja koji su stigli i iz Splita, Dubrovnika, Zagreba i Sarajeva.

www.hrt.hr 

TV prilog: http://www.hrt.hr/index.php?id=76&tx_ttnews[backPid]=75&tx_ttnews[tt_news]=44648&cHash=8a87254bbf

foto: www.sirokibrig.com