BiH za sporazum o dvojnom državljanstvu s Hrvatskom

0

SARAJEVO – Vijeće ministara Bosne i Hercegovine u četvrtak je dalo suglasnost na sporazum o dvojnom državljanstvu između te zemlje i Hrvatske i ovlastilo ministra civilnih poslova Sredoja Novića da potpiše takav dokument.

Kako je priopćeno iz Vijeća ministara BiH, na sjednici održanoj u Sarajevu odluka o prihvaćanju sporazuma o dvojnom državljanstvu donesena je većinom glasova.

Lokalni su mediji izvijestili da su protiv odluke glasovali ministri predstavnici bošnjačkog naroda Tarik Sadović i Safet Halilović.

 
Stranke kojima oni pripadaju protive se sklapanju bilateralnih sporazuma o dvojnom državljanstvu i traže da se to pitanje regulira tako da se svim državljanima BiH domaćim zakonom omogući stjecanje državljanstava drugih zemalja bez posebnih ograničenja.

O sporazumu o dvojnom državljanstvu između BiH i Hrvatske treba se očitovati i Predsjedništvo BiH a ukoliko i državni vrh da suglasnost na taj dokument on bi trebao biti potpisan tijekom posjeta hrvatskog premijera Ive Sanadera BiH najavljenog za kraj sljedećeg tjedna. hina