DESETA OBLJETNICA HKUD «HERCEGOVAC»

DESETA OBLJETNICA HKUD «HERCEGOVAC»

DESETA OBLJETNICA HKUD «HERCEGOVAC»

0

 S mali zakašnjenjem, jer su nam se fotke izrađivale (al nisu baš nešto ispale, proša rok kemikalijama) donosimo izvješće sa proslave desete obljetnice HKUD «Hercegovac» pod nazivom «Igraj, Igraj, nemoj stat'». U petak 05.svibnja 2006. godine u 20h u školskoj športskoj dvorani gimnazije fra Dominik Mandić održao se folkloraški spektakl kakav Široki Brijeg dosada nije doživio.
HKUD Hercegovac izveo je tradicionalne hercegovačke plesove ali također i plesove iz Makedonije, Slavonije, Dalmacije… Prepuna dvorana uživala je uz zvukove gange, linđe, tamburice a vrhunac večeri bio je nastup Ivana Mikulića Cive koji je izveo pjesmu "Igraj, igraj, nemoj stat" s kojom je osvoji prvu nagradu publike na ovogodišnjim Melodija Mostara gdje je na pozornicu izveo čak 50 članova HKUD-a Hercegovac što je vjerojatno najmasovniji nastup na nekom od hrvatskih festivala.

 

 

Ovih dana možemo očekivat dvosatnu emisiju na Federalnoj televiziji koja je našu gimnazijsku dvoranu pretvorila u vrhunski televizijski studio i popratila cijeli program. Svakako pogledajte i uvjerite se u sposobnosti HKUD-a Hercegovac, a nadam se da će to pogledati i neki novinari s naših područja. (niko) > sirokibrig.com