Divljanje hordi zla: policijska snimka

Divljanje hordi zla: policijska snimka

Divljanje hordi zla: policijska snimka

0

{youtube}kB71jm99Xog {/youtube}

 horde_zla_pistolj_pecara_kamera2
 Navijač hordi zla iz Sarajeva sa pištoljem

Umjesto navijanja na tribinama navijači hordi zla odabrali su tučnjavu i udaranje mještana Širokog Brijega, većinom stanovnika susjednih ulica starijih i preko 60 godina. Evidentno se vidi da su huligani došli pravit nered van stadiona znajući da je sva policija u Mostaru na osiguranju utakmice druge rizične utakmice. Zahvaljujući mještanima, policiji i vatrogascima nije došlo do većeg krvoprolića bilo koje skupine.

 

Bacanje baklji na benzinsku pumpu

Teško je prognozirati što bi se dogodilo da su baklje bačene od navijača hordi zla zapalile benzinsku pumpu pored stadiona.

Poziv navijača Širokog:

Sutra od 8:00 sati ujutro ispred zgrade Općine počet će prosvjedno okupljanje u organizaciji navijačkog kluba Škripari te podnavijačke skupine Hastati. Organizatori skupa pozivaju sve prijatelje Širokog koji smatraju da se na Široki nakon fizičkog nasilja koji nije tražio a koji mu je nametnut sada srušila i medijska halabuka koja baca ljagu na grad Široki kao i na cjelu regiju.

"Zgroženi činjenicom da sarajevski mediji žrtvu napada žele predstaviti kao divljake a divljake i huligane kao žrtve pozivamo sve prijatelje i iz susjednih općina da nam se sutra pridruže. Na skupu želimo dati veliku podršku i našim ljudima i susjedima koji su jučer branili naš grad Široki umjesto policije koja ne samo što nije bila na visini zadatka nego ih je čak i privodila i uskratila im pravo da brane svoj dom", stoji u pozivu.

———————————————————————————————————–

Otvoreno pismo gradonačelniku Širokog Brijega, članovima općinskog vijeća, premijeru i vladi Zapadno-hercegovačke županije i hrvatskim političarima u BiH

Svjedoci smo kako smo u samo 24 sata koordiniranom akcijom sarajevskih medija i političara, te javnim prosvjedima ekstremnih huliganskih skupina koje se u javnosti prikazuju kao mirotvorne udruge, stanovnici Širokog Brijega prikazani kao pomahnitali napadači na mirne patriote i uzorne navijače iz Sarajeva.

Sarajevski huligani, kukavički se zaklanjajući za tragičnu smrt svoga kolege, u Sarajevu su preko noći promovirani u hrabre, mirne i poštene mladiće koji su valjda bili žrtve agresivnih građana Širokog Brijega.
Na FTV se posebna pozornost odaje emocijama i stavovima vođa navijačkih skupina koje su dva sata maltretirali i ugrožavali živote običnih ljudi u Širokom Brijegu.

Jedan od vođa te skupine putuje u Široki Brijeg u društvu potpredsjednika Federacije BiH sto je nečuven slučaj u političkoj praksi normalnih država. Nijedan političar koji drži do sebe ne bi pola dana proveo s "vođom" jedne od nasilnijih i ekstremnijih skupina u BiH, navijača FK Sarajevo "Hordi zla".

 

Cijeli dan se na sarajevskim medijima puštaju izjave o "jadnoj našoj djeci" koja su jedva izvukla živu glavu iz "ustaškog" Širokog Brijega.
Spremni su zaboraviti da su "jadna djeca" su poput divlje horde upala u naš grad, maskirani, pijani i naoružani hladim oružjem kao iz "Pobješnjelog Maksa".
Širokobriježani su u nedjelju mogli svjedočiti jednom od najbrutalnijih napada na sigurnost građana Širokog Brijega i njihovu imovinu. Kada u grad s nekoliko tisuća stanovnika dođe 500 naoružanih, drogiranih i nasilnih huligana postavlja se pitanje tko im se uopće može suprotstaviti.

Sarajevski političari i sarajevska javnost umjesto da preuzmu odgovornost za ovakvo nasilno i huligansko ponašanje svojih građana i ispričaju se širokobriježanima, koji su taj dan strepili nad svojom sigurnošću i sigurnošću svojih obitelji, biranim riječima iskazuju zabrinutost za moguće nasilje koje su ti huligani pretrpjeli za boravka u Širokom Brijegu.

Gospodo, vi ste dužni osigurati zastupanje građanskih prava stanovnika Širokog Brijega, zaštiti njihov ugled, pravo na sigurnost i dom te ustati protiv svih medijskih istupa koji građane Širokog Brijega prikazuju kao napadače na nevinu sarajevsku omladinu umjesto kao žrtve neviđenog i neviđeno organiziranog huliganskog napada.

Pri zaštiti tih prava ne treba zaboraviti da je izrazito bitno utvrditi pravu istinu o okolnostima tragičnog događaja u kojem je smrtno stradao sarajevski navijač.

Vi imate odgovornost zastupati interese Širokog Brijega i Županije Zapadno-Hercegovačke i ne smijete podleći pritiscima iz Sarajeva i naknadnom pretvaranju neviđenog napada na Široki Brijeg u problem nasilja nad huliganima iz Sarajeva.

Poskok – pokret za društvenu dekontaminaciju, 6.listopad 2009.