Djeca i politika ?!

Djeca i politika ?!

Djeca i politika ?!

0

thumb_ucionicaOvih dana u nekim školama na prostoru općine Široki Brijeg, pojavila se peticija Narodne stranke Radom za boljitak. Preko školske djece, koristeći ih u distribuciji ove peticije, Narodna stranka Radom za boljitak, nastoji ostvariti svoje političke ciljeve. Na ove protuzakonske radnje žalio se veći broj roditelja školske djece.

Sadržaj peticije Narodne stranke Radom za boljitak, dijelom se kao odnosi, na njihovu zabrinutost oko besplatnog prijevoza učenika osnovnog i srednjeg obrazovanja općine Široki Brijeg. Međutim, veći dio peticije odnosi se na neosnovane političke poruke, kojima se nastoji diskreditirati trenutna općinska vlast, i umanjuje značaj i zalaganje načelnika općine Mire Kraljevića u riješavanju prijevoza učenika.


Kako je i poznato, Načelnik općine Miro Kraljević je prije pola godine pokrenuo inicijativu o besplatnom prijevozu za sve učenike osnovnog i srednjeg obrazovanja. Općina trenutno sudjeluje plaćanjem polovice mjesečne karte u prijevozu učenika i osnovnih i srednjih škola, iako je zakonskom regulativom određeno da o osnovnom obrazovanju skrbi općina, dok je za srednje obrazovanje dužna skrbiti županija.
Općinski dužnosnici i ravnatelji škola osudili su ovakav način političkog djelovanja Narodne stranke Radom za boljitak, i upozorili da se škole i školska djeca ne mogu koristiti za stranačku aktivnost i propagandu. Ravnatelji su se pozvali i na pismenu zabranu Ministarstva prosvjete ŽZH, kojom je izričito zabranjeno bilo kakvo političko djelovanje unutar školskih prostora.

Široki Brijeg, 17.ožujka 2008. godine

 

OPĆINSKI NAČELNIK
Miro Kraljević