PREDSTAVLJAMO
Home Vijesti Djeca na internetu
Djeca na internetu

Djeca na internetu

0
0

 UPIT- predavanje o sigurnosti djece na internetu

thumb_djeca_internetŠiroki Brijeg – Širokobriješka Udruga za promicanje informacijskih tehnologija UPIT organizira predavanja o sigurnosti djece na internetu. Predavanje će se održati u subotu 15. svibnja 2010. u kinu Borak s početkom u 14 sati.

Uvođenjem i moderniziranjem telekomunikacijske infrastrukture došlo je do naglog porasta korisnika interneta u Bosni i Hercegovini. Internet – zamišljen kao medij koji će pomoći u razmjeni informacija, olakšanju edukacije na dobrobit čovječanstva ubrzo je pretrpio zloupotrebu od kriminalaca i svih onih koji su u internetu vidjeli oruđe za izvršenje svojih ilegalnih radnji. Globalna kriminalna aktivnost, uključujući i pedofiliju, putem interneta okomila se na najslabije, djecu koja koriste internet ne znajući za sve opasnosti koje se tamo nalaze. Internet otvara nove mogućnosti za uznemiravanje.


Na internetu je moguće objaviti glasine, fotografije ili druge osobne podatke te poslati zlonamjerne poruke – anonimno ili pod tuđim imenom. SMS poruke i mobilni telefoni s fotoaparatom otvaraju nove mogućnosti za zabavu, ali i za zloupotrebu. Nasilje u školi obično je ograničeno na vrijeme provedeno u školi, ali putem interneta žrtve su dostupne u bilo koje doba. Koristi li Vaše dijete internet? Znate li na koji način? Koliko ste osposobljeni za prepoznati opasnosti sa interneta kojima je dijete izloženo? Ovaj projekt je zamišljen kao prezentacija o sigurnosti za roditelje kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija. Nakon prezentacije posjetiteljima bi bilo omogućeno da postavljaju pitanja te bi svaki posjetitelj dobio brošuru s uputama za zaštitu, kao i adresu na internetu na kojima mogu saznati više podataka o zaštiti. Ulaz za sve roditelje i zainteresirane je besplatan!
sigurnostdjece.info | upit.siroki.net

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA