Dubioza Komšić

Dubioza Komšić

Dubioza Komšić

0

Željko Komšić, po treći put izabran bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH  izjavio je za N1 televiziju kako je siguran da će pobjediti Čovića i na sljedećim izborima odlučili se ponovo kandidirati.

Komšić je svjesno poticao mržnju prema Hrvatima, izazivao strah među Bošnjacima da će dopuste li im izabrati člana Predsjedništva ostati bez države- i na toj mržnji i klevetama pridobijajući bošnjačke glasače pobijedio, ne Čovića, već hrvatski narod, uskrajući mu ustavno pravo da izabere svog predstavnika u Predsjedništvo BiH. I to je, spreman, činiti i dalje, iživljavat se na brojčano višestruko slabijim, ukoliko se ne izmjeni Izborni zakon, protiv čega se on svim silama bori, ne iz patriotskih već vlastitih egoističkih pobuda, piše Hrvatski Medijski Servis.

Da ima trunku morala ne bi se hvalisao već stidio što svijesno pristaje biti protuhrvatski kandidat za Predsjedništvo BiH, marioneta politike obespravljivanja svojih ( bivših)sunarodnjaka.

Tu moralnu nakaznost on kamuflira tobožnjom borbom za Bosnu i Hercegovinu- glumeći poštenjačinu i patriotu. A zapravo se radi o pranju savjesti kako bi mogao uživati u benefitima paratiziranja na pravima Hrvatima. Da je poštenjačina, kakvim se predstavlja, ne bi pristao na takvo nečasnu i nemoralu ulogu. Da je patriota branio bi, pak, jedino moguću i održivu BiH, onakvu kakva je definirana i daytonskim Ustavom- kao zajednicu tri jednakopravna naroda, koju on uporno ruši.

Narodna mudrost kaže “ničija nije do zore gorjela”. Pa neće ni Komšićeva. Kada jednog dana dogori, kad ostane sam sa sobom, možda se suoči s vlastitom savješću. Ako ju bijednik ima. /HMS/