ELEKTROPRIVREDA HZHB NA SAJMU ENERGETIKE „ENERGA 2015.“

ELEKTROPRIVREDA HZHB NA SAJMU ENERGETIKE „ENERGA 2015.“

ELEKTROPRIVREDA HZHB NA SAJMU ENERGETIKE „ENERGA 2015.“

0

ELEKTROPRIVREDA HZHB NA SAJMU ENERGETIKE „ENERGA 2015.“ U TUZLI
U Tuzli se i ove godine održava peti po redu međunarodni sajam energetike “ENERGA 2015.” Sajamski prostor na 6.000 četvornih metara u SKPC Mejdan u razdoblju od 9. do 12. lipnja mjesto je susreta predstavnika domaćih i inozemnih kompanija, te različitih institucija i organizacija iz oblasti energetike.

nikola_kresic_ep_hzhb_2015

Ovogodišnji specijalizirani goospodarski događaj okupio je 120 izlagača iz 10 europskih zemalja, a prvi puta se predstavlja i jedan izlagač iz Kine.

ivana_bunoza_2015

Sajam je svečano otvorio premijer Tuzlanske županije Bego Gutić, koji je naglasio kako je sasvim logično što se ovaj jedinstveni događaj u ovom dijelu Europe odžava upravo u Tuzli koja je sjedište energije i rudarstva u BiH, te svojevrsni lider kada su u pitanju energetski resursi.

Bruno Bojić, dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, kazao je da ova orgnizacija već petu godinu kao jedan od organizatora pruža potporu Programu ‘Energa’.
“Jedna od najvećih šansi Bosne i Hercegovine jesu energetski potencijali i energetska efikasnost, ali 25 posto ukupnoga energetskog potencijala posebice hidropotencijala nije iskorišteno. Nadam se da će vlast razvijati bolju intereakciju sa svima onima koji žele investirati u BiH“, istaknuo je Bojić.
Svoj doprinos i ove godine dala je Elektroprivreda HZHB kroz predstavljanje na štandu i participiranje na međunarodnoj konferenciji ENERGA 2015 kao programskom i stručnom sadržaju sajma.
Na samome otvaranju manifestacije i spomenutoj konferenciji aktivno su sudjelovali članovi Uprave predvođeni generalnim direktorom Nikolom Krešićem, dok je rukovoditelj za razvoj obnovljivih izvora energije i energetsku učinkovitost Miroslav Nikolić održao i prezentaciju projekata Elektroprivrede HZHB.
energa_ephzhb_tuzla_2015_Stand

Štand Elektroprivrede HZHB d.d. Mostar pobudio veliko zanimanje ne samo običnih posjetitelja nego i investitora, predstavnika lokalnih zajednica, predstavnika vlade županije Tuzlanske informirajući se o projektima koje ovo poduzeće planira u budućnosti.