Foto priča: Kanjon Brine – nikad dovoljno ispričana priča

Foto priča: Kanjon Brine – nikad dovoljno ispričana priča

Foto priča: Kanjon Brine – nikad dovoljno ispričana priča

0

 "Sve u svoje vrime" – rekli bi naši stari. Nakon one nedavne sniježne mećave i dugotrajnih kiša dočekasmo i prekrasan, sunčani vikend. Možda, kao poseban dar "međunarodnom Danu žena". Dan kao stvoren za šetnju i "lov" na malo kondicije. Poželite u trenutku nešto fino usput vidjeti i doživiti, a na spoznaju da kroz Brinu još uvijek teče voda, i to u velikim količinama,  onda više nije bilo dvojbe kojim putem krenuti.

Nama, župljanima, tako blizu a tako poseban doživljaj. Malo vožnje kroz Donju Britvicu a onda parkiranje, i odsluhivanje poznatog i tako jedinstvenog huka kojeg voda proizvodi udarajući o stijene u kanjonu.
Teško je to opisati (i ljudima "od pera"), teško i fotoaparatom zabilježiti a zvuk, kojeg ta sila vode proizvodi, još teže dočarati.

Riječi su pred ovim suvišne. Za sve Vas, koji niste uspjeli okustiti ovu ljepotu, umjesto riječi donosimo fotografije. Nadamo se kako će Vas ponukati da koji sunčani dan provedete i u ovom prirodnom i čistom ugođaju. Rado ćemo čuti i Vašu priču.

Zbog ograničenog prostora, donosimo samo neke od užeg izbora fotografija a ostale ćemo uskoro pridružiti našoj "foto galeriji".

Brina
Tone kamenog odrona zasipaju stari putić do vode i druge obale – prema Crnim Lokvama

Brina
…sa ovih visina

Brina
A putem, zanimljivih prizora u izobilju

Brina
Od biljaka koje čekaju na jače sunce i svoj novi dekor

Brina
…do onih koje uvijek zrače i sjaje svojom bojom i ljepotom

brina
Kamena gromada na samom prilazu vodi – u kojoj čelična alka, čvrsto ukovana u stijenu, i danas nijemo svjedoči o starom mostiću kojim su se rudari služili kako bi prelazili kanjon prema rudniku u Crnim Lokvama u kišnom razdoblju

Brina
A malo ispod, ona druga ljepota – voda

Brina
Kako u svojim malim, sporednim, putacima…

Brina
..tako i u glavnim, snažnim, dotocima

Brina
Fotoaparat zabilježi i dočara samo jedan dio

Brina
Ovome ne treba Photoshop

Brina

Brina
Naša vjerna članica Vanda, i njena prijateljica Ivana, zabilježile su istog dana nekoliko kadrova gdje je Ričina još mirna i široka pri ulazu u kanjon. Ostale njihove fotografije dodat ćemo u našu foto galeriju. Hvala našoj Vandi na trudu.

Brina
I najmlađi posjetitelji posebno oduševljeni viđenim

Brina
Kadar o našem "čuvaru parka" te dio ekipe pri spuštanju u kanjon.

Tekst i fotografije: T.C/Vanda