Gimnazijalci pobjedili na Sajmu ideja – Sarajevo 2008.

Gimnazijalci pobjedili na Sajmu ideja – Sarajevo 2008.

Gimnazijalci pobjedili na Sajmu ideja – Sarajevo 2008.

0

gimnazijalci_sirokiU subotu, 08. 11. 2008. u Sarajevu je održan Sajam ideja učenika srednjih škola na području BiH. Učenici su se za to natjecanje pripremali još od početka listopada i to akcijom «volontiraj/ kreditiraj», a u samom natjecanju suočile su se pedeset i četiri škole s područja gradova Sarajeva, Tuzle, Bjeljine, Banjaluke, Mostara i naravno Širokog Brijega.

 

Učenici Gimnazije fra Dominika Mandića s profesoricom Jelenom Marušić

 
S našeg područja su tako sudjelovale naša Gimnazija fra Dominika Mandića, Srednja strukovna škola Široki Brijeg i Gimnazija Antuna Branka Šimića Grude. Iako su sve tri škole bile dobro pripremljene, Gimnazija fra Dominika Mandića je uvjerljivo pobijedila preostale dvije škole iz naše županije, osvojivši time novčanu nagradu u iznosu od 2000,00 KM za predstavljeni projekt naših učenika Josipa Bogdana, Ivana Mandića i Mare Miličević, za besplatni pristup Internetu na području grada i to uspostavom bežičnog Interneta, odnosno WLAN mreže.

Na učenicima je sada da predloženi projekt i ostvare i to uz korištenje osvojene nagrade i uz pomoć svojih partnera Općine Široki Brijeg, Udruge za promicanje informacijskih tehnologija i Jabuka.TV-a. U ostvarivanju istoga želimo im puno sreće, a vrijeme će pokazati jesu li dorasli zadatku. (www.gimnazija-sb.edu.ba)