Grand prix filmu „Lady Kul El-Arab”

Grand prix filmu „Lady Kul El-Arab”

Grand prix filmu „Lady Kul El-Arab”

0

thumb_mff_2009Tročlani žiri u sastavu Claudio Zulian (Španjolska), Zdravko Mustać (Hrvatska) i Edin Lonić (BiH) proglasili su izraelski film „Lady Kul El-Arab" pobjednikom 10. MFF. Film je režirala Ibtisam Mara'ana. Autorici pripada novčana nagrada u iznosu od 3000 eura i Kristalni projektor. Posebna nagradu žirija (1000 eura i Kristalni projektor) pripala je francuskom filmu „Nova koža" redateljice Clare Elalouf. Nagrada publike (1000 eura i kristalni projektor) otišla je u ruke izraelskog redatelja Davida Ofeka za film „Priča o Nikolaiu i zakonu o povratku".

 

(www.mff.ba)

Zatvaranje festivala i Jägermeister party

U subotu je navečer kratkim i ležernim programom zatvoren 10. MFF. Proglašeni su pobjednici festivala, a na bini su se predstavili organizatori i volonteri. Za kraj je prikazan film „Kenjac" kojeg je predstavio redatelj Antonio Nuić. Kino dvorana je bila pretijesna za sve koji su željeli pogledati „Kenjca" jer je riječ o hercegovačkoj premijeri ovog filma.

Jägermeister party održan je „Kod Paje". Za sjajnu svirku pobrinuo se mostarski band „Let's go" koji je oduševio repertoarom s albuma „We Shall overcame" Brucea Springsteena. Za dobru roštiljadu pobrinuli su se Lijanovići.