Hercegovina rasturila Norvešku 2:0

0

Uspjeh reprezentacije HercegovineNogometna vrsta Hercegovine iznenadila je sve ostvarivši pobjedu na gostovanju u Oslu. U vrlo teškoj situaciji, izuzetno neugodnoj atmosferi u kojoj je i većina navijača okrenula leđa igračima, Hercegovci su slavili s 2:1.

Nakon prekida zbog bakljade susret je nastavljen s četrdest minuta zakašnjena. Norvežani su odmah počeli stezati obruč oko Gušinih vrata.

Jednu priliku propustio je Carew, a zbog prekršaja na Guši poništen je i rani gol najbolje norveške selekcije. U igri Muzurovićeve vrste bilo je dosta nepovezanih dodavanja, ali to Norvežanima nije pomoglo u 18. minuti. Odličan slobodan udarac izveo je Misimović i neobranjivo pogodio za 0:1. Poslije gola Norveška nastavlja s napadima.

 

Redale su se prilike za Carewa, Riisea, Pedersena, curilo je s desne strane bh obrane, Čustović se nije najbolje snašao na poziciji koju mu je Muzurović namijenio. Ali onda još jedan bljesak gostujućeg sastava, Muslimović je odlično izbjegao zaleđe i pogodio za 0:2. Iako je Hercegovina u drugom dijelu počela nešto povezanije, do gola dolazi Norveška.

 

Čustović je napravio prekršaj nad Pedersenom u kazenom prostoru, a s bijele točke je pogodio Carew. U nastavku su Norvežani pokušavali dodatno pojačati napade, no Hercegovina je djelovala puno organiziranije u obrani nego u prvom poluvremenu. Pokušaji Riisea i Carewa zaustavljani su nešto dalje od vrata, ono što je prolazilo “uglavnom” je hvatao Gušo.

U posljednjih 10 minuta vidjeli smo ponovno dosta napetosti. Gušo se iskupio za živce koje je pokidao svojim suigračima u par navrata, fantastično zaustavivši u dva navrata pokušaje domaćih, dok je priliku za nokaut Noreveške u 86. minuti propustio Misimović.

I bez trećeg gola reprezentacija Hercegovine je ostvarila pobjedu u koju je malotko vjerovao. Čak su i pojedine vođe navijača javno izjavljivale kako žele pobjedu Norvežana. Momčad s puno debitanata, igrača o kojima do prije pola godine nitko nije razmišljao, uspjela je savladati favoriziranu domaću momčad te se tako s novim izbornikom Muzurovićem vratiti u igru za odlazak u Austriju i Švicarsku.

Poskok.info 

Klapa Neum iz Tuzle