HERCEGOVINA SE GLEDA PREKO INTERNETA

HERCEGOVINA SE GLEDA PREKO INTERNETA

HERCEGOVINA SE GLEDA PREKO INTERNETA

0

thumb_sirokibrijeg-pogled-sa-kamereProjekt HERCEGOVINA LIVE ima za cilj prezentirati Hercegovinu preko interneta. Postavljanjem panoramskih kamera u centrima gradova želimo 24 sata na prenositi korisnicima trenutno stanje u gradovima, vremenske prilike, događanja, običnu svakodnevicu…

Ovaj projekt je pokrenula Udruga UPIT iz Širokog Brijega (http://upit.siroki.net) u suradnji sa vodećim portalima u regiji.

U početnoj fazi ovog projekta cilj nam je postaviti četiri panoramske kamere u spomenutim gradovima koje će biti dinamične odnosno prema potrebi će mijenjati lokacije te putem interneta prenositi uživo značajne sportske, glazbene, vjerske manifestacije ali također i prirodne i kulturno povijesne znamenitosti.

thumb_logo_s_natpisomCijeli projekt nalaziti će se na internet stranicama www.hercegovinalive.com koja će pored 24 satnog video prijenosa gradova imati i dodatni popratni sadržaj koji će biti sastavljen od aktualnih vijesti iz regije.

Trenutno su pokriveni Široki Brijeg i Grude, ali se u budućnosti nadamo kako ćemo uspjeti pokriti i ostale gradove u Hercegovini.

Panoramske kamere su uobičajena stvar u modernom svijetu. Trenutno ne postoji veći grad u bilo kojoj državi svijeta koji nije pokriven barem jednom panoramskom kamerom koja prenosi djelić atmosfere toga grada korisnicima širom svijeta. Naša je želja ovim projektom priključiti i gradove u našoj regiji ostatku svijeta.

Preko ovog projekta nudimo promociju turizma preko slike gradova, promičemo kulturne i povijesne vrijednosti regije preko „živih" fotografija svih znamenitosti. Potičemo turiste na posjetu regiji prenošenjem dojmova i aktualnih fotografija koje vrijede „više od tisuću riječi". Teško je riječima opisati značaj prikaza kamerom nekome tko nije nikada bio u regiji, ili nekome tko tu živi. Obje skupine dobijaju informaciju koju ne mogu dobiti nigdje drugo i to na jedinstven i prije svega jednostavan način.

www.upit.siroki.net