PREDSTAVLJAMO
Home Sport HKK Široki šampion – osvrt na sezonu
HKK Široki šampion – osvrt na sezonu

HKK Široki šampion – osvrt na sezonu

0
0
siroki-prvak-2011Budućnost, Partizan i Široki – to su jedina tri kluba, člana regionalne NLB lige, koji su prvaci svojih zemalja najmanje tri uzastopne sezone. Široki je u nedjelju osvojio treći uzastopni naslov i osmi ukupno, pa mu nedostaju još dva kako bi si mogao po uzoru na nogometne momčadi prišiti zvjezdicu iznad grba. O tome da je ovaj naslov osvojio s najjeftinijom, najmlađom i "najdomaćijom" ekipom dosad, sve je već rečeno i sve je istina. Ivan Velić definitivno se pretvorio u trenera visoke klase jer je uspio ponoviti i čak nadmašiti lanjske rezultate. Ostvario je najviše pobjeda u NLB ligi (12) i osvojio prvu dvostruku krunu još od 2004. godine. Sve to uspio je s nekoliko dojučerašnjih juniora, nekoliko debitanata u NLB ligi i igrača koji su se prvi put u životu borili za titule, te s "otpatkom" hrvatskih velikana, Vedranom Morovićem, s ozljedama izraubanim Špraljom i sa Štembergerom i Grgatom, koji su davno prošli zenit svoje karijere. Široki je obranio naslov i osvojio Kup bez ijedne zvijezde, bez igrača koji je puno odskakao kao Chester Mason lani, no možda upravo zbog toga.

Savršena sinergija "starih" i "mladih"

ivan_velicVelić je kroz cijelu sezonu ponavljao da Široki može jedino dobivati utakmice ako igraju kao ekipa i tako je i bilo. Sve velike pobjede ove sezone Široki je dobio momčadskom igrom. Eventualno bi u ponekoj utakmici pojedinac iskočio, kao Pilepić u 3. utakmici finala kada je zabio 28 Igokei, ili Morović koji je istoj ekipi postigao 29 u NLB ligi, ali uglavnom je momčad bila ta koja je dobivala utakmice. Ili ih gubila. Da bi momčad funkcionirala savršeno, potrebno je zajedništvo u ekipi. U tom je Široki uspio jer je, za razliku od nekih ranijih sezona kada bi uoči završnice bh. prvenstva dovodio nekoliko igrača, ovaj put cijelu sezonu iznio skoro s istim sastavom. Trener je na početku "vapio" za pojačanjima na pozicijama "jedan" ili "dva", no zbog besparice ostao je bez željenih igrača, što se na kraju ispostavilo odlično za klub, iako je to moglo izazvati i suprotan učinak.

Šakić jedino pojačanje

Tako je na onome što je imao gradio igru, a naglasak je stavio na momčadski duh i sinergiju "starih" i "mladih" igrača. Takvu ekipu lako je bilo nadograditi pa se kasnije odlično uklopio Željko Šakić, kao jedino pojačanje tijekom sezone, koji je u finalu bio jedan od ključnih igrača.
Obrana je bio "forte" Širokog ove sezone, ali i napadački je bh. prvak bio u gornjem domu NLB lige i u vrhu domaće lige. Imao je uspona i padova, ali uglavnom je bio konstanta. Momčad koja je osvojila dvostruku krunu ove sezone nije najbolja koju je Široki ikada imao, ona iz prošle sezone je bila i uglednija i kvalitetnija. Nije imao ni najkvalitetniju ekipu u BiH, jer je Igokea sastavljala momčad za vrh NLB lige, ali Široki je igrao najbolje. I zato je apsolutno zasluženo na krovu bh. sporta.

hkksiroki.com

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA