HKK Široki – Maccabi 60:84

HKK Široki – Maccabi 60:84

HKK Široki – Maccabi 60:84

0

thumb_kk_siroki_Široki  Brijeg – U 4. kolu ABA lige  HKK Široki je izgubio od prejake ekipe iz Tel Aviva. Širokobriježani su pokušavali razliku svesti ispod 10 koševa medjutim iskusni košarkaši Maccabia (מכבים) opušteno su u zadnjoj četvrtini koristili greške domaćina.

HKK Široki je sada 7. na tabeli  ABA lige od ukupno 14 ekipa, sa 2 pobjede i 2 poraza.

Prije točno  9 godina Široki je na Pecari izgubio od Maccabia sa 26 koševa razlike.

 

Prije 9 godina

25.10.2002

Široki vs Maccabi 76:92

Košarkaši Širokog dostojno su se držali protiv gostiju iz Tel Aviva. Pod koševima se jasno vidjelo da je Maccabi košarkaška institucija koja je konstatno u vrhu europske košarke već petnaestak godina. Može se reci da pucači Širokog nisu bili raspoloženi, a ozlijeda Edija Vulića na početku utakmice evidentno je oslabila domaći tim. Dvorana puna, Škripari na nivou, Širokote izvrsne…

 

   Riječ Maccabi potječe od riječi Makavejci

Makabejci ili Makavejci (hebrejski: מכבים ili מקבים, Makabim ili Maqabim; grčki Μακκαβαῖοι, /makav'εï/) je naziv za židovsku ustaničku vojsku koja je oko godine 160. pr. Krista oslobodila Zemlju Izrael od seleukidske vlasti. Oni su stvorili Hasmonejsku dinastiju koja je vladala Judeja|Judejom od 164. do 63. prije Krista, a u kom periodu je došlo do obnove tradicionalnog judaizma, širenja izraelskih granica i smanjenja uticaja tadašnjeg helenizma.