HKK Široki Prima pivo :KK Bosna ASA BH TELECOM 90:87

HKK Široki Prima pivo :KK Bosna ASA BH TELECOM 90:87

HKK Široki Prima pivo :KK Bosna ASA BH TELECOM 90:87

0

Pobjeda nad Bosnom
H.K.K. Široki Prima Pivo je u jednoj zanimljivoj utakmici pobjedio Bosnu i tako još jednom pokazao da je Pecara nesavladiva za "studente". Ekipa iz Sarajeva je puno bolje otvorila susret i činilo se da će teško biti zaustaviti Bajramovićeve pulene, ali malo po malo Široki je nošen navijanjem Škripara vraća rezultat i uglavnom je Bosna bila u prednosti 4-5 razlike.

Dobar vanjski šut za "dva" ih je držao u igri. Agresivnijom igrom u drugoj četvrtini Široki se ipak vraća u egal, i onda smo gledali jako dobru utakmicu sa puno dinamike na obje strane. Redale su se akcija za akcijom a naši momci su popravili šut za tri tako da je ne poluvremenu rezultat bio pola koša razlike za goste 49:50. Dobro otvaramo utakmicu i u trećoj četvrtini smo gledali otvrenu i zanimljivu utakmicu, sa podjednako dobrim akterima. Tek u četvrtom periodu naša ekipa uspjeva slomiti otpor Bosne ,nakon namjerne greške Garme Široki ne propušta ponuđeno, odvajaju se na nedostižnu prednost koju igrači Bosne do kraja nisu mogli stići. Oduševljene na kraju i poziv za naredne utakmice.
http://www.hkksiroki.com/

 

 

rezultat po četvrtinama (24:29, 25:21, 25:22, 16:15)

Zahvala Škriparima

Uprava H.K.K. Široki Prima Pivo kao i svi igrači i treneri zahvaljuju Škriparima na podršci na jučerašnjoj utakmici. Pobjedu poklanjamo Vama i nadamo se da podrška i u narednim utakmicama neće izostati. Pozivamo Vas da i u narednim utakmicama budete dio naše ekipe.Svako dobro H.K.K. Široki Prima Pivo.