ICH LIEBE DIE BEWEGUNG Tomislav Ćavar

ICH LIEBE DIE BEWEGUNG Tomislav Ćavar

ICH LIEBE DIE BEWEGUNG Tomislav Ćavar

0

Širokobriježanin Tomislav Ćavar osvojio  je prvu nagradu na ovogodišnjem festivalu jednominutnog filma u Požegi sa svojim filmom ICH LIEBE DIE BEWEGUNG (volim pokret).

{youtube}YMGdbRTf0zo{/youtube}
http://www.youtube.com/user/CavarovoBrdo
U organizaciji GFR Film-video Požege i Hrvatskog filmskog saveza sinoć je u Požegi održan 16. Hrvatski festival jednominutnog filma, koji je po ocijeni žirija još jednom pokazao da je za dobar film dovoljna jedna minuta.

thumb_tomo_cavarOd 237 filmova iz 39 zemalja, u službenoj konkurenciji prikazano je 60 filmova iz 26 zemalja, među njima igrani, animirani, eksperimentalni i dokumentarni.

Nagradu Grand prix osvojio je film "Xique xique" autora Luyza Pereira i Matthiasa Nigmanna iz Brazila.

Prvo mjesto i zlatna plaketa pripala je Tomislavu Ćavaru iz Bosne i Hercegovine za film "Ich liebe bewegung".

Prema glasovima publike najuspješniji bio je požeški autorski dvojac Robert Demo i Monika Guzmić i uradak "A što da radim".

Nagradu UNICA-e za promicanje razumijevanja među narodima i novi filmski izričaj osvojio je film "Uciderea Mieilor", autora Cesilie Felmeri i Jakob-Beneke Nandora iz Rumunjske.

"Ovaj festival još jednom pokazuje da jedna minuta može biti savršeno dovoljna da se napravi jedan dobar film" izjavio je nakon dodjele nagrada Ðelo Hadžiselimović, član međunarodnog ocjenjivačkog žirija.

Nazočne je pozdravio predsjednik požeške udruge GFR "Film Video" Željko Balog navodeći kako iz godine u godinu raste zanimanje autora za jednominutnom formom.

Festival je otvorio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko.

Za sudionike je za subotu predviđeno upoznavanje s prirodnim ljepotama požeštine i kutjevačkim vinogorjem.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala jednominutnog filma su Ministarstvo kulture, grad Požega i Požeško-slavonska županije.

Tomislav Ćavar (r, sc, mt), Yves Noire (k), Alice in Chains"Again" (ton), ĆAVAROVO BRDO PICTURES, Bosna i Hercegovina, DVD, 2007., 60 sek.

H/Cavarovo Brdo