Inzko je uporan

Inzko je uporan

Inzko je uporan

0

v_inzko_2013Visoki predstavnik Valentin Inzko pozvao je lidere FBiH na sastanak na kojem će se razgovarati o rješenjima u procesu imenovanja sudija u Ustavni sud FBiH, saopćeno je danas iz OHR-a.

Na sastanku u organizaciji OHR-a koji je održan 3. travnja, visoki predstavnik pokušava naći rješenje za izbor sudaca u Ustavni sud FBiH.

U svom pismu visoki predstavnik predlaže novi sastanak početkom sljedećeg tjedna s predsjednikom i dva potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) te Kolegijem Doma naroda FBiH. Valentin Inzko ukazuje na ozbiljnost situacije, u kojoj je sveprisutna blokada funkcioniranja Federacije BiH uopće.

Visoki predstavnik je pismo uputio Živku Budimiru, predsjedniku Federacije BiH, Svetozaru Pudariću, potpredsjedniku Federacije BiH, Mirsadu Kebi, potpredsjedniku Federacije BiH, Radoju Vidoviću, predsjedavajućem Doma naroda Federacije BiH, Jasminu Smailbegoviću, zamjeniku predsjedavajućeg Doma naroda Federacije BiH, Amiru Zukiću, šefu Kluba Bošnjaka u Domu naroda FBiH, Miri Ljubijankić, šefici Kluba Srba u Domu naroda FBiH, i Luki Faletaru, šefu Kluba Hrvata u Domu naroda FBiH.