Široki je ŠAMPION!

0

Široki opet na vrhu
Široki je ŠAMPION! Košarkaši Široki Prima piva pobijedili su večeras u maloj dvorani KSC Skenderija u Sarajevu domaću momčad Bosna ASA BHT rezultatom 84:81 i tako nakon tri godine vratili naslov prvaka na Pecaru.


thumb_darel_mclinton_sirokiKošarkaši Široki Prima piva pobijedili su večeras u maloj dvorani KSC Skenderija u Sarajevu domaću momčad Bosna ASA BHT rezultatom 84:81 i tako nakon tri godine vratili naslov prvaka na Pecaru.

 

Poput Martina Vanjka 2004., u večerašnjoj je majstorici Širokobriježane do petog naslova predvodio sjajni Darren McLinton koji je postigao 24 koša, mnogi od kojih su 'padali' u ključnim trenucima.

Samo otvaranje susreta pripalo je Bosni. Uz puno nervoze pri otvorenim šutevima, istaknuo se Bavčić, centar Bosne pogodio je dvije trice u trenucima dok su prilazi košu bili zatvoreni, domaći su stekli vodstvo 18:10.

Nekad i sad, iz ljubavi prema športu i košarci nekad mali lokalni klub danas je najbolji državni klub. Širokom nije bilo potrebno puno da se probudi, fantastični McLinton vodi svoju momčad do smanjenja zaostatka na samo 'minus 1' na koncu četvrtine.U drugom periodu igra se obostrano nervozno, Široki ipak stječe osjetniju prednost krajem četvrtine, tricom Princa sa zvukom sirene gosti odlaze na odmor s 35:39. Treća četvrtina donosi pravu dramu.

Široki najprije 'bježi' na čak 12 razlike, odlično je u tim trenucima šut slušao momke s Pecare. Jedna trica Gilberta te tehnička greška Prica potom vraćaju "studente" u igru. Serijom 13:0 (!) Bosna prelazi u vodstvo.

Ipak, prekaljeni profesionalci u redovima gostiju ne posustaju. Iako su rano ostali bez centara, najprije Špralje, a zatim i večeras samozatajnog Baraća, gosti su uspjeli održati priključak (61:60 na kocnu treće četvrtine).

Na početku posljednje dionice Bosna je u minimalnom vodstvu, ali serijom koševa McLintona i Mimice, jedinog oružja koje je gostima preostalo, Široki vodi 64:71.

Bosna se uspjela još jedom vratiti, došli su do 71:73, ali snage za preokret u završnici u kojoj su se uglavnom gađala slobodna bacanja nije bilo. Široki je prvak BiH i sljedeće sezone će igrati u NLB ligi.

www.hkksiroki.com

 

 

 

 

{youtube}ejUkQT0ZCSA{/youtube}

{youtube}zDaI3kopEMQ{/youtube}

Jel' ovaj grad ovo zaslužuje?? II DIO

Za razliku od nogometaša, sinoć se dočekalo i do kasno u noć feštalo na «mostu» povodom osvajanja prvenstva košarkaškog kluba «Široki». KK Široki je pobijedio KK Bosnu 3 razlike tj. 84:81 i nakon tri godine vratili naslov prvaka na Pecaru i sljedeće sezone će igrati u NLB ligi. Pogledajte ove klipove i uvjerite se u odličan doček i feštu na «mostu». Zašto ovakav doček nije napravljen nogometašima Širokog ne znam, al svaka čast košarkašima i ljudima za sinoćnji doček i odličnu atmosferu.

 

Samo da se zna ljudi je bilo ko za Gospojinu. (dibla)