Širokobriješka atletska senzacija

Širokobriješka atletska senzacija

Širokobriješka atletska senzacija

0

thumb_atleticari_sirokiU posljednje vrijeme smo par puta pisali o radu Hrvatskog atletskog kluba Široki Brijeg, koji kreće stopama ovdašnjih nogometaša, košarkaša i nekih drugih sportaša, a pisati smo jednostavno prinuđeni i nadalje, jer rezultati ovog kluba jednostavno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

 

Tako je bilo i proteklog vikenda u Ljubuškom gdje je održano Pionirsko prvenstvo Bosne i Hercegovine (1995. godište i mlađi), a na kojem je HAK Široki Brijeg u konkurenciji 12 atletskih klubova imao 30 svojih predstavnika i osvojio čak 11 odličja, zanimljivo sve u muškoj konkurenciji, iako je riječ o dečkima koji u ovom klubu treniraju nepunih mjesec dana!

 

Najveće zasluge za jedan takav rezultat pripadaju svakako treneru Ivanu Zeljki, ali i Silviju Čolaku, nastavniku tjelesnog odgoja u širokobriješkoj Osnovnoj školi u Klancu.

Naime, Čolak je napravio selekciju od djece u koju je vjerovao, s kojom je već na Županijskim igrama i sličnim natjecanjima, polučio vrlo dobre rezultate, a Zeljko se prihvatio treniranja te djece i najblaže rečeno napravio pravo malo sportsko čudo.

Posebno dojmljiv nastup imao je Mario Hrsto osvojivši zlatno odličje na 600 metara. Treneri drugih klubova su se gledali u nevjerici i pitali kako je taj momak, koji prvi puta nastupa u pravoj utrci, mogao pobijediti njihove predstavnike, od kojih neki već treniraju i po par godina?

U istoj disciplini Toni Sesar je osvojio 3. mjesto. Miro Zelenika je bio drugi na 300 metara, dok je Marko Zeljko osvojio čak tri odličja.

Naime, ovaj mladić je bio drugi na 60 metara, treći u skoku u dalj, a nastupio je i u štafeti 4×100 metara koja je zauzela drugo mjesto. U ovoj štafeti HAK Široki Brijeg predstavljali su još Mario Mandić, Mile Zelenika i Mario Hrsto. Mario Mandić se okitio i broncom u utrci na 1.000 metara, kao i Ivan Ivanković u bacanju kugle.

 

Po završetku prvenstva Širokobriježanima su svi priblazili, čestitali, složili se u konstataciji kako nijedan drugi klub u državi nema takvih talenata u pionirskom uzrastu. I što reći nego pozvati sve one koji su u mogućnosti da podrže rad ove djece, ovog kluba, jer ako se ti dečki i cure budu vodili i trenirali na pravi način odličja će biti sve više, pravih rezultata i obaranja rekorda.

U klubu ovim podvigom nitko ne krije svoje oduševljenje. Posebice su presretni bili Stankan Ivanković, Anđelko Mikulić, ali prije svega predsjednik Eugen Šušak. I njima sve čestitke, jer da nije bilo tih nekoliko atletskih i sportskih entuzijasta prije nepunih pola godine ni HAK Široki Brijeg ne bi ugledao svijetlo dana, a ovako već bilježi rezultate za respekt. (www.pincom.info)