Ivan Soldo aktualni prvak BiH u low kicku niže uspjehe

Ivan Soldo aktualni prvak BiH u low kicku niže uspjehe

Ivan Soldo aktualni prvak BiH u low kicku niže uspjehe

0

ivan_soldo_kick_boxU organizaciji Kick-boxing Akademije Ilidza u subotu (28. veljace) održan je Internacionalni kick boxing Kup pod nazivom "Ilidža Open 2009". Na turniru je sudjelovalo preko 400 boraca u raznim kategorijama iz Hrvatske, BIH, Slovenije, Mađarske, Srbije i Crne Gore, a u kategoriji +91 (super teška) i širokobriježanin Ivan Soldo inače aktualni prvak BiH u low kick disciplini, pobjednik mnogih turnira i pobjednik ovog Internacionalnog kick boxing „Kupa Ilidža Open 2009"
Ivan Soldo se na turniru borio kao član kluba „Vitez Mile Bošnjak" iz Posušja koji trenira Miljenko Kutleša Roša koji je zaslužan za uspjehe ovog mladog širokobriješkog borca kao i trener Zoran Hrkać, te mostarski boksač Damir Beljo koji je Ivanov sparing partner. Za logističku potporu pohvale idu Zoranu Bošnjaku koji je uvijek spreman pomoći ovom širokobriješkom majstoru kick boxa.

– Imao sam vrlo težak polufinalni meč sa odličnim srpskim borcem Srđanom Govedaricom, gdje sam zasluženo pobijedio ali u jednoj vrlo teškoj borbi. U finalu me čekao isto tako odlični Crnogorac Janko Kuzman gdje sam od početka nametnuo svoj stil borbe koji Kuzman nije mogao pratiti- rekao je Ivan za ABCportal, vidno zadovoljan dobrim rezultatima kao i osvojenim trofejima.

U razgovoru Ivan nam je otkrio da je zbog velikog interesa mladih, u fazi osnivanja KBK Široki, koji ne bi primarno bio natjecateljskog karaktera nego klub u kojem bi se mladi mogli i rekreativno upoznati sa ovim sportom koji natjecateljski izgleda dosta opasno, dok rekreativno ovaj sport je izuzetno zanimljiv i privlačan za mlade- rekao je na kraju Ivan Soldo aktualni prvak BiH u low kick disciplini .

(www.ABCportal.info)