Iz našeg grada dolazi najviše filmova po glavi stanovnika

Iz našeg grada dolazi najviše filmova po glavi stanovnika

Iz našeg grada dolazi najviše filmova po glavi stanovnika

0

 


Ćavarovo brdo pictures

Na ovogodišnju Reviju amaterskog filma u Zagrebu, prijavljeno je čak sedam radova iz Širokog Brijega. Ako se uzme u obzir broj stanovnika i broj prijavljeni filmova iz Širokog Brijega i drugih gradova, može se zaključiti, kako iz našeg grada dolazi najviše filmova po glavi stanovnika. ĆAVAROVO BRDO PICTURES sa četiri eksperimentalna filma: "Mama hvala ti za ručak", "Also sprach Zarathustra", "Kava", "Deset čivija u srce", zatim Gala: "Najintimniji zakutci mog života", te dva filma nepoznatih autora: "They" i "Taj dan". Široki Brijeg postaje svojevrsni predvodnik čitave regije po broju autora koji se bave eksperimentalnim filmom i već duže vrijeme se može govoriti o sceni eksperimentalnog filma.

 

 


Svakako, ovom razvoju filma najviše je doprinio festival amaterskog stvaralaštva WEST HERZEGOWINA FEST, koji ne dozvoljava da ijedno zrnce urbane kulture, padne na neplodno tlo. WHF će također ove godine gostovati na RAF-u s probranim video uradcima iz prethodnih festivala. Više informacija o RAF-u pogledajte na www.revijaamaterskogfilma.hr.

Nadamo se da će općinski očevi primijetiti, kako ova mala grupa samozatajnih ljudi promovira ime grada diljem Evrope, te da će im zbog toga, sufinancirati neke od njihovih budućih filmskih ostvarenja. > feat.sirokibrig.com (tc)