IZGRADNJA KOČERINSKOG VODOVODA U PUNOM ZAMAHU

IZGRADNJA KOČERINSKOG VODOVODA U PUNOM ZAMAHU

IZGRADNJA KOČERINSKOG VODOVODA U PUNOM ZAMAHU

0

Načelnik naše Općine sastao se sa predsjednikom Udruge za pokretanje izgradnje vodovoda Kočerin, Marinkom Kvesić i predsjednikom Mjesnog odbora Kočerin Brankom Vukoja. Kvesić i Vukoja su upoznali Načelnika sa tijekom radova na izgradnji vodovoda u Kočerinu.

cijevi

 

vodospremnik_kocerin_1_2
 

 

 

 

 

 

 

 

Vodospremnik Kočerin 1

Prema riječima Kvesića u tijeku su radovi na vodospremniku Gornji Mamići. Vrijednost radova na ovom vodospremniku  (150 kubika vode) je  94.918, 92 KM. U ovu cijenu su uključeni pripremni radovi, zemljani, betonski, zidarski, izolacijski, limarski, bravarski i elektroinstalaterski radovi. Radove izvodi tvrtka KTM Brina d.o.o. iz Posušja (Ugovor o izgradnji vodospremnika je potpisan 29.11.2007. godine). Najveći dio novca za ove radove je osigurala općina.

 vodospremnik_g.mamii_1

vodospremnik_g.mamii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vodospremnik Gornji Mamići

Kvesić i Vukoja su se zahvalili Načelniku na dosadašnjoj potpori u izgradnji vodovoda u Kočerinu, a Načelnik je obećao pomoć u daljnjem tijeku radova odnosno na izgradnji vodospremnika Kočerin 2 (250 kubika vode), što je u planu nakon završetka radova na vodospremniku u Gornjim Mamićima. Vrijednost radova na vodospremniku Kočerin 2 (Budim) je 121.807,80 KM (Ugovor o izgradnji vodospremnika je potpisan sa tvrtkom KTM Brina d.o.o. Posušje 29.11.2007. godine).

 

vodospremnik_kocerin_2

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokacija vodospremnika Kočerin 2 

Do sada je u izgradnju vodovoda u Kočerinu utrošeno preko 1.000.000,00 KM. I to na izgradnju dva vodospremnika (500 i 300 kubika vode), sa odgovarajućim crpkama, i sa pripadajućim radnim prostorijama i strojarnicom, iskop i ugradnja tlačnog cjevovoda u dužini 800 metara i prekopavanje rubnog dijela ceste M6.1 što je rađeno na način da se spomenuti sustav može priključiti i na širokobriješki prsten (vodovod). Također je postavljen i dio sekundarne mreže u dužini 5000 metara, a izgrađeni su i pristupni putevi za vodospremnike u dužini od 7000 metara. Uz veliku pomoć Elektroprivrede pruženo je 400 metara visokonaponskog dalekovoda i trafostanica za elektro napajanje.
Prošle godine je potpisan i Ugovor o izgradnji cjevovoda sa tvrtkom ECCON-INŽENJERING d.o.o. iz Čapljine (Ugovor o izgradnji cjevovoda je potpisan 29.11.2007. godine) i to u tri smjera: Vodosp. Kočerin 1 – Vodosp. Kočerin 2, Vodosp. Kočerin 1- Vodosp. Gornji Mamići i Vodosp. Kočerin 1- Privalj. Vrijednost ovih radova je 468.117,82 KM. Dio sredstava za izgradnju cjevovoda je osiguran iz Federalnog i županijskog proračuna.

 

vodovod_glavni_saht

 

 

 

 

 

 

 

objekt_vodovoda

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokacija objekta Vododvoda Kočerin

Projekt vodovoda Kočerin obuhvata MZ Kočerin, MZ Privalj i MZ Ljubotići sa 800 domaćinstava, a ukupna vrijednost ovog projekta je cca 4.500.000, 00 KM.