Izložba EN FACE, umjetnika iz Hercegovine u Zagrebu

0

www.siroki.info 

thumb_vuckovic_cavarU zagrebačkoj Galeriji ”Zvonimir”, 7. rujna, otvorena je umjetnička izložba udruge EN FACE. To je udruga umjetnika iz BiH i Hrvatske, koji su završili širokobriješku Akademiju likovnih umjetnosti. Prvi put su nastupili na izložbi u Zagrebu. Trinaest umjetnika iz hrvatskih i bosanskohercegovačkih mjesta, izložilo je pedesetak slikarskih, kiparskih i grafičkih radova.

Ondje su i asistenti sa ALU Široki Brijeg. Uime Galerije Zvonimir, nazočne je pozdravila Zrinka Pillauer Marić, koja je i postavila izložbu, te omogućila katalog izložbe. Kazala je kako su vrata umjetnicima iz BiH u ovoj galeriji uvijek otvorena. Dragana Nuić Vučković, organizatorica izložbe, kazala je kako se vidi osobnost umjetnka na izložbi. Inače, udruga EN FACE je skupina entuzijasta koja se sama finacira.

 

– Ovdje su nepoznati, ali kvalitetni autori. Na ALU Široki Brijeg osobno sam se uvjerio u kvalitetu umjetnika. Ova udruga umjetnika ima dragocjeno iskustvo i nadam se da ćemo ove umjetnike još dosta viđati, kazao je prof. Darko Glavan, likovni kritičar, otvarajući izložbu. Na izložbi je bio i glumac Vinko Kraljević, kao ljubitelj umjetnosti. Izložba je otvorena do 22. rujna, a potom se seli u Sarajevo. Otvorenje izložbe su potpomogli dobri ljudi iz Gruda i Mostara. (www.siroki.info)