Karlo vraća novac, hoće li njemu prtljagu

Karlo vraća novac, hoće li njemu prtljagu

Karlo vraća novac, hoće li njemu prtljagu

0

karlo_barbaric_tamburaIzgubite li novčanik u iduća dva mjeseca, nadajte se da će ga pronaći Karlo Barbarić. Jer, tada možete biti sigurni da će vam ga taj 12-godišnjak iz Arizone vratiti. Kao što je prije godinu dana vratio novčanik pun kreditnih kartica i oko 1000 dolara gotovine koji je našao u pijesku na plaži na Havajima, gdje je s roditeljima bio na ljetovanju.

Zaustavili avion

– Tada sam rekao mami da ćemo novčanik dati policiji. Što drugo? I našli su vlasnika. Znam samo da je vlasnik bio iz Čilea i da su zaustavili avion u kojem je bio da bi mu ga vratili. Nisam ništa dobio za nagradu, ali i ne treba mi. Nisam zbog toga ni vratio novčanik, nego zato što su me tako naučili mama i tata. Što nađeš, vrati, uvijek su mi govorili – prisjetio se Karlo kad je jučer sletio na zagrebački aerodrom.

Karlov se otac iz Hrvatske preselio u SAD prije 20 godina, a danas su iz Frankfurta stigli u Zagreb, gdje će u strica provesti dio školskih praznika. Karlo je svoje poštenje dokazao i u veljači kada je sa školom putovao na izlet u Washington.

Na sjedalu autobusa kojim je putovao pronašao je IPhone i predao ga svojoj učiteljici koja je pronašla vlasnika. Zbog toga što je vratio novčanik na kratko je postao i medijska zvijezda. O njemu se pisalo u novinama, a popularan je postao i u svojoj školi, posebice među hrvatskom zajednicom u Americi.

– Neprestano nešto nalazim i vraćam pa me prijatelji u školi zezaju i govore mi da kada nešto nađem, ne vraćam nego da dam njima – kaže Karlo, koji se osim poštenjem može pohvaliti i peticama u imeniku.

Budući odvjetnik

O školi na ljetovanju u Hrvatskoj Karlo ipak neće razmišljati nego će se odmarati, u Zagrebu, a potom na otoku Rabu kamo ide s mamom koja će u Hrvatsku, kaže, doći za tri tjedna. U Lijepu našu Karlo dolazi gotovo svake godine i uvijek mu je lijepo. Nada se da će tako biti i ovoga ljeta, kao što se nada da će mu se vratiti prtljaga koja mu se zagubila na letu. Da je ne pronađe bilo bi uistinu nepošteno!

(www.vecernji.hr)