Mediteran film festival

0

mff_8_put.jpgFilmski festival na Širokom Brijegu od ove godine nosi naziv “Mediteran film festival”. Robert Bubalo, izvršni producent tog festivala, koji se već sedmu godinu za redom održava na Širokom Brijegu, kazao je za Slobodnu Dalmaciju kako naziv “Dani filma” nije ni približno odražavao duh festivala, a uz to se i terminski poklapao s “Danima hrvatskog filma” u Orašju, što je zbunjivalo javnost.

– Osim toga, mi to baš i jesmo – Mediteran film festival jer se mogu prijaviti filmovi isključivo iz 22 mediteranske zemlje. Također, zasad je to festival isključivo dokumentarnog filma.


Prošle godine bilo je prijavljeno 160 filmova, a ove godine očekuje se duplo više. Natječaj će biti otvoren tijekom ovoga tjedna, i to na našoj novoj web stranici www.mff.ba, ali se sve informacije mogu gledati i na starom webu www.danifilma.com kaže Bubalo, dodajući kako će na web stranici biti uvjeti natječaja i prijavnica koja se može poslati mailom.

Nakon što svi filmovi stignu, selektor će ih pregledati i odabrati najbolje koji ulaze u konkurenciju za ovogodišnji Kristalni projektor. Glavna nagrada uključuje i 3.000 eura, posebna nagrada žirija skulpturu i 1.000 eura, i nagrada publike također skulpturu i 1.000 eura.

Osmi Mediteranski film festival bit će održan od 5. do 8. rujna u Širokom Brijegu, a osim natjecateljskog dijela programa bit će prikazano i nekoliko novih igranih filmova iz okruženja, prije svih “Živi i mrtvi”, Kristijana Milića i Armin – Ognjena Sviličića.

”Svakako ćemo nastojati dovesti i pobjednike Berlina, Cannesa i Pule. Produkcijski, organizacijski i u svakom drugom smislu ovaj će festival nadmašiti prethodnike – optimistično najavljuje Robert Bubalo. Slobodna Dalmacija