Međugorje prepuno hodočasnika sa svih strana svijeta

0

MEÐUGORJE U očekivanju najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa

Autor Mile PAVLOVIĆ

medjugorje_20_godina_150MEÐUGORJE – Približavanjem najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa u Međugorje svakodnevno pristižu brojne skupine hodočasnika iz svih krajeva svijeta. Posljednjih nekoliko dana u Međugorje su već pristigli hodočasnici autobusima i osobnim automobilima, u skupinama i posebno iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Zagreba, Rijeke, Slavonskog Broda, Varaždina, Vukovara i drugih gradova RH, a brojne su i skupine vjernika iz BiH.

 
U Međugorje je stiglo i nekoliko tisuća hodočasnika iz više europskih i izvaneuropskih zemalja, koji uskrsne blagdane žele dočekati i proslaviti u toj oazi mira. Po podacima Informativnog centra Mir, najavljen je dolazak hodočasničkih skupina iz SAD-a, Koreje, Meksika, Engleske, Irske, Njemačke, Belgije, Češke, Slovačke, Rumunjske, Španjolske, Italije, Austrije, Slovenije i drugih krajeva svijeta.

Jučer, na Veliki četvrtak, župljani Međugorja i ostali hodočasnici prisustvovali su molitvi krunice i svečanim misama. Danas, na Veliki petak, već od 6 ujutro svakih pola sata prema Križevcu će se s krunicama u rukama uspinjati brojne hodočasničke skupine koje će na različitim jezicima obavljati molitvu pobožnosti križnog puta.

Ipak, najsvečanije će biti na sâm Uskrs, kad će cijelog dana međugorsko svetište biti prepuno vjernika. Očekuje se da će tijekom sljedećih dana i za sam Uskrs Međugorje posjetiti više od 20.000 katoličkih vjernika iz domovine i inozemstva.