Nagrađeni učenici najboljih literarnih radova na natjecanju “Dani hrvatskog jezika”

Nagrađeni učenici najboljih literarnih radova na natjecanju “Dani hrvatskog jezika”

Nagrađeni učenici najboljih literarnih radova na natjecanju “Dani hrvatskog jezika”

0

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ovogodišnje županijsko natjecanje “Dani hrvatskog jezika” za 2021. godinu, održano je samo u pisanju literarnih radova o temi vezanoj za hrvatski jezik. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke. Sudjelovalo je 13 osnovnih i 7 srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke. Učenici sumogli odabrati jednu od 3 ponuđene teme.

Teme za izradu radova za osnovne škole:

  1. Uspomena koju neću nikad zaboraviti
  2. Želim živjeti u svijetu u kojem su svi čovječni
  3. Torba mi je preteška, a udžbenici nerazumljivi

Teme za izradu radova za srednje škole:

  1. Mi mladi sposobni smo za bolje
  2. Dobro ste podijelili svijet: sve što je svjetlosti i ljepote uzeli ste sebi, a sve što je mraka i tegobe ostavili ste nama
  3. Čovjek bi stalno trebao usavršavati ljepotu svojih poteza

Stručno povjerenstvo u sastavu: mr. sc. Jozo Marić, dr. sc. Marko Tokić, prof. Jerko Ivanković odabralo je najbolje literarne radove.

U kategoriji literarni rad – osnovne škole, treće mjesto osvojila je Marina Galić iz Osnovne škole Kočerin na temu „Želim živjeti u svijetu u kojem su svi čovječni“, drugo mjesto osvojila je Petra Barbir iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Ljubuški na temu „Torba mi je preteška, a udžbenici nerazumljivi“, a prvo mjesto osvojila je Iva Naletilić iz Prve osnovne škole Široki Brijeg na temu „Torba mi je preteška, a udžbenici nerazumljivi“. U kategoriji literarni rad – srednje škole, treće mjesto osvojila je Marija Jelić iz Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg na temu „Čovjek bi stalno trebao usavršavati ljepotu svojih poteza“, drugo mjesto osvojila je  Petra Brzica iz Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude na temu „Dobro ste podijelili svijet: sve što je svjetlosti i ljepote uzeli ste sebi, a sve što je mraka i tegobe ostavili ste nama“, a prvo mjesto  osvojila je Zora Medić iz Srednje Strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški na temu „Dobro ste podijelili svijet: sve što je svjetlosti i ljepote uzeli ste sebi, a sve što je mraka i tegobe ostavili ste nama“.

Učenicima najboljih radova uručene su prigodne nagrade.

Nagrađeni učenici:

Zora Medić, II. e razred
Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića Ljubuški
Preuzmi nagrađeni rad Zore Medić

© 2021 Ministarstvo obrazovanja,znanosti, kulture i športa