PREDSTAVLJAMO
Home Kultura Najava: koncert i izložba u Dogani
Najava: koncert i izložba u Dogani

Najava: koncert i izložba u Dogani

0
0
mona_u_doganiŠiroki Brijeg – Nakon mukotrpnog posla oko čišćenja duhanske stanice u Širokom Brijegu Mreža udruga organizira koncert i izložbu fotografija unutar same Dogane.

Koncert će se održati u subotu 10.12.2011. s početkom u 20. sati.

Nastupaju:
Branik
Not Jane
Kaos
Siledžije
Terra Slaves
Pešes
Berette

Ulaz je besplatan. Dođite i podržite rad mladih oko obnavljanja Dogane.

Dan prije koncerta odnosno u petak 9.12. biti će prikazana izložba fotografija i projekcije kratih filmova o Dogani.

{youtube}9eupyTESfg0{/youtube}

"DOGANA, NEKAD I SAD" Izložba fotografija i projekcija kratkih filmova o Dogani Duhanska stanica Široki Brijeg Petak 9.12.2011. god. Otvorenje u 18 sati

U organizaciji Mreže udruga Široki Brijeg u petak 9. prosinca s početkom u 18 sati najavljeno je otvaranje izložbe fotografija Duhanske stanice u Širokom Brijegu koje su preuzete iz Arhiva Hercegovačke Franjevačke provincije (fotografije nastale u razdoblju do kraja Drugog svjetskog rata), te suvremenih fotografija uz novi pogled na Doganu kroz fotoobjektiv pet autora: Marko Buntić, Mate Ćavar, Tomislav Miličević, Boris Pejić i Vinko Zovko-Jozić.
U prikupljanju materijala pomogli su i Arhivator Franjevačkog samostana u Mostaru fra Ante Tomas, kao i knjižničar samostana fra Ante Marić, kojima se ovom prigodom iskreno zahvaljujemo na pomoći.

Kratki foršpan (kraći filmski izvaci koji najavljuju novi film prije redovite filmske predstave) o filmovima koji će se prikazati:

Ratkapa (autor Nikica Klobučar) Ćavarovo brdo Pictures, 2005.
trajanje 3min 17sec
Ratkapa je priča o stvarno zatečenoj situaciji širokobriješke dogane i barakama koje su izgorile "nesretnim" slučajem 2005. Upravo taj nepoznati element u filmu konstruira se kao nadrealna situacija. Priča se sastoji od tri segmenta međusobno povezana koji su dokumentarnog i igranog karaktera i mogu funkcionirati samostalno ali su u filmu namjerno spojeni kao dijelovi jedne cjelovite priče. Film nastoji dotaknuti pitanja zločina, rata, globalizacije i naravno vanzemaljaca.

Duhovi dogane (autor Mate Ćavar), 2010.
trajanje 4min 41sec
Film o prostoru koji je izgubio svoj duh, značaj i namjenu! Nekada pun života, sada zjapi prazan čekajući ponovne neke nove doganuše. Duh bez tijela, tijelo bez duše, gradić bez duha…Sudionik 8. WH Festa 2010. godine.


http://www.facebook.com/events/324684704208649/

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA