PREDSTAVLJAMO
Home Vijesti Ne znamo imamo li proračun
Ne znamo imamo li proračun

Ne znamo imamo li proračun

0
0
vrankicAko imamo, fali 140 milijuna KM

Ministar financija BiH nije mogao zastupnicima u Zastupničkom domu odgovoriti ima li BiH proračun…

Ministar financija BiH Dragan Vrankić nije mogao zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine odgovoriti ima li BiH proračun za 2011. godinu, dok je zamjenik predsjedavajućeg Milorad Živković iznio podatak da u proračunu nedostaje 140 milijuna KM.

Ja se isto pitam imamo li proračun…

U dijelu sjednice posvećenom poslaničkim pitanjima više poslanika iz Federacije BiH postavilo je pitanje prisutnom Vrankiću ima li BiH proračun za 2011. godinu?

– Ja se isto pitam imamo li proračun, rekao je Vrankić i dodao kako se ne može izvršavati nešto što ne postoji, jer bi to bio uvod u pravnu anarhiju.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo financija u proceduri pripremanja i izvršavanja proračuna uvijek je djelovalo agilno i zakonito, prenosi Srna.

Ponovio je svoje navode iz današnjeg pisma predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Nikoli Špiriću da vanjski dug BiH, kao i sve ostale obveze institucija BiH ne mogu biti izmirivani bez objavljivanja i stupanja na snagu Zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza za 2011. godinu.

Problem u vezi s proračunom za 2011, prema Živkovićevim riječima, nastao je jer nedostaje 140 miliona KM.

– Sve institucije su izvršile proračun u prošloj godini i navele koliko su potrošile, ali nedostaje 140 milijuna, istaknuo je Živković te dodao kako se svake godine konstatiralo da se prebacuju pare iz proračuna u proračun, ali da se sada "došlo do zida".
bitno.ba

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA