Nikada dramatičnija i napetija završnica prvenstva BiH

0

Nikada dramatičnija i napetija završnica prvenstva BiH mogla bi dobiti epilog komu se malo tko nadao a taj je da završnice – neće biti!

Naime, nakon što su preko medija trojica sudaca dosadašnjih finala (Zurapović, Obradović i Jovanić) poručili da ne žele suditi zadnju utakmicu, Natjecateljska komisija morala je izabrati nove. I nakon tri sata glasovanja i nadglasavanja odlučili su da će suditi Bojan Jovanić, Milan Adamović i Saša Babić.


Sve zapelo oko izbora sudaca


Osim toga što će Jovanić suditi, iako to navodno nije želio, izbor potonjeg je posebno sporan. U Širokom su ogorčeni jer na Babićev izbor gledaju kao očito Bosnino nametanje "svojih" sudaca, a posebice i zbog toga što su ignorirani njihovi zahtjevi. Oni su tražili da sude Fibini suci ali Savez je odlučio drukčije i umjesto Dragana Kralja postavio Babića.

"To što ne može suditi Dragan Kralj koji je Fibin sudac, a može Babić koji nije, očit je znak da Bosna apsolutno kontrolira Savez. Dakle, sudi onaj kojeg oni žele. Napokon su otkrili sve svoje karte i vidi se da ništa ne žele prepustiti slučaju", komentirao je ovaj razvoj događaja predsjednik Široki Prima piva Ante Suton koji je najavio sastanak s ostalim članovima uprave kluba na kojem će se odlučiti o daljnim koracima kluba.

Iako Suton nije mogao govoriti u ime cijelog kluba, sve je izglednije da finala uopće neće biti, odnosno Široki bi mogao ponoviti isto kao prije završnice Kupa BiH – bojkotirati finale.
www.hkksiroki.com