Noći egzibicijske košarke 20-23. listopada 2008

Noći egzibicijske košarke 20-23. listopada 2008

Noći egzibicijske košarke 20-23. listopada 2008

0

Harlem GlobeTrottersi ponovo u BiH

zakucavanje_harlemPrva utakmica odigrava se u Zenici 20.10. u dvorani Bilimišće, show se zatim 21.10. seli u Tuzlu u dvoranu Mejdan, 22.10. u Široki Brijeg u dvoranu Pecara te slijedećeg dana 23.10. u Sarajevo u olimpijskoj dvorani Zetra.


SARAJEVO- Atraktivna zakucavanja, dodavanja, driblinzi i žongliranje košarkaškom loptom, ali i šale sa sucem i publikom čak i zalijevanje vodom i konfetima, sve se to uključuje u dijelove najvećeg sportsko-zabavnog spektakla koji će se održati polovinom mjeseca listopada te gdje će po drugi put gostovati svjetski poznati košarkaški "cirkus" – Harlem Globetrottersi. Udruženje urbane kulture "07jedan" iz Sarajeva u suradnji sa Lupa Promotion d.o.o. iz Zagreba te Live Nation-om iz Londona je uspjelo osigurati nastupe najpoznatije košarkaške egzibicione ekipe na svijetu Harlem GlobeTrottersi, a sve u sklopu njihove svijetske turneje pod nazivom Magic As Ever.

MN: Četiri velike utakmice u BiH gradovima
Prva utakmica odigrava se u Zenici 20.10. u dvorani Bilimišće, show se zatim 21.10. seli u Tuzlu u dvoranu Mejdan, 22.10. u Široki Brijeg u dvoranu Pecara te sljedećeg dana 23.10. u Sarajevo u olimpijsku dvoranu Zetra.
"Mi smo ambasadori dobre volje. Pokušavamo širiti mir i dobro gdje god krenemo, a ujedno promoviramo košarku. Zarađujemo manje od NBA igrača, no osmijesi na dječjim licima su nam najveća plaća i mi se samo dobro zabavljamo", rekao je Rob "Big Stick" Turner, jedan od najistaknutijih članova Globetrottersa, koji su do sada obišli čak 119 zemalja svijeta i odigrali više od 25.000 ekshibicijskih utakmica.

MN: Spektakl i za najmlađe
Iz udruženja "07jedan"ističu da je ovaj spektakl u prvom redu namijenjenom djeci. Kažu da će se u poluvremenu utakmice između Harlemovaca i Nationalsa, ekipe "vječnih gubitnika" koja ih uvijek prati na turnejama, dati šansa i mladima da aktivno sudjeluju u programu. Nastupit će djeca bez roditelja i djeca iz nekoliko SOS sela te mladi košarkaši iz lokalnih klubova. Dodaju i to da će osim vještog baratanja loptom, na nastupu biti i plesanja, pjevanja, pričanja viceva, izvođenja pojedinaca iz publike na teren, skidanja hlačica, a za ostale dijelove showa pripremaju i mnogobrojna iznenađenja. Iz udruženja "07jedan" pozivaju sve zaljubljenike smijeha i dobre zabave da dođe na ovaj sportsko zabavni spektakl kakav znaju prirediti samo najveće sportske legende kao što su Harlem GlobeTrottersi. Što se tiče ulaznica za ovaj spektakl organizator se potrudio da one budu dostupne svima i po vrlo atraktivnim cijenama.

Organizatori žele da obavijeste da ulaznice svi zaljubljenici u košarku mogu kupiti u akciji Promo Ulaznice koja će trajati 2 sedmice od 01.09.2008 po cijeni od 15 kM a VIP ulaznice ostaju iste.


OKVIR
N: Prodajna mjesta za ulaznice :
ZENICA- sportska prodavnica Sport Vision u TC Dzananović ul.Kamberovića Polje bb
TUZLA – sportska prodavnica Tinejdzer ul.Zlatarska 1
ŠIROKI BRIJEG, MOSTAR – sporstke prodavnice Star Sport dvorana Pecara , TC Rondo
SARAJEVO – sportske prodavnice Sport Life
Nike – Converse – Adiddas – Sport Life ul Ferhadija
Sport Life ul. Terezija bb TC Skenderija