ODRŽANA BOŽIĆNA PRIREDBA U ZAVODU SVETE OBITELJI

ODRŽANA BOŽIĆNA PRIREDBA U ZAVODU SVETE OBITELJI

ODRŽANA BOŽIĆNA PRIREDBA U ZAVODU SVETE OBITELJI

0

Subota, 20 Prosinac 2008
fra_jozo_dom_svete_obitelji_024U Zavodu Svete Obitelji, a u organizaciji djelatnika i štićenika Zavoda i Udruge Međunarodno kumstvo djeteta Herceg-Bosne održana je tradicionalna Božićna priredba. Na samom početku priredbe u prepunoj dvorani Doma Svete Obitelji nazočnima se prigodnim riječima obratio fra Jozo Zovko utemeljitelj Zavoda i Udruge Međunarodno kumstvo djeteta Herceg-Bosne. Pod dirigentskom palicom Ane Škoro Zbor širokobriješke Frame koji je održao mini-koncert Božićnih pjesama.

Predstava koja je oduševila nazočne, za koju je tekst napisala uposlenica Zavoda Sanijela Matković, a u glavnoj ulozi je bio prof. Andrija Zeljko je slika našeg današnjeg vremena kada čak i za blagdan Božića obitelj nije na okupu. Sin Ivan zbog svojih radnih obveza nije mogao doći kući za Božićne blagdane, pa je nevjesta na samu Badnju večer otišla ka Ivanu. Djed (Andrija Zeljko) je razočaran i ne može shvatiti da njegov sin na Badnju večer neće ići na polnoćku, ali je na kraju ipak zadovoljan što je sa svojim unucima (štićenice Zavoda) dočekao Božić.

zbor_dom_svete_obitelji_011Ispričao im je kako je to nekada bilo na Badnju večer (svojim nastupom su to dočarali članovi KUD-a Hercegovac) i na kraju ipak sretan sa svojim unucima otišao na polnoćku. Ovu svečanost svojom nazočnošću i nastupom uveličala su Kulturno-umjetnička društva Crnašnica Knešpolje, Brda Izbično, Mokro, Uzarići, Svi sveti iz Jara i Mokarski tamburaši.

www.sirokibrijeg.ba

web: