OKUPLJANJE DRAGOVOLJACA I VETERANA HVO-a U ŠIROKOM BRIJEGU

OKUPLJANJE DRAGOVOLJACA I VETERANA HVO-a U ŠIROKOM BRIJEGU

OKUPLJANJE DRAGOVOLJACA I VETERANA HVO-a U ŠIROKOM BRIJEGU

0

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na Trgu širokobrijeških žrtava rata u Širokom Brijegu održano je tradicionalno okupljanja dragovoljaca i veterana HVO-a Široki Brijeg, a u povodu 17. obljetnice utemeljenja prvih dragovoljačkih postrojbi Domovinskog rata u Širokom Brijegu.

 

 

thumb_17__obljetnica_hvo_010Na ovo tradicionalno druženje došli su i gosti iz Vukovara i Vinkovaca. Program je počeo u 16 sati kada je u Športskoj dvorani odigran mini-turnir u malom nogometu u kojem su sudjelovale ekipe Veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Široki Brijeg, Veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Vukovar, Veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Vinkovci i veterani Širokog Brijega. Polaganjem vijenca na Središnjem trgu kod Križa počeo je drugi dio programa obilježavanja 17. obljetnice utemeljenja prvih dragovoljačkih postrojbi u Širokom Brijegu. Vijenac su položili predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ministar branitelja Zapadnohercegovačke županije Viktor Kvesić i načelnik općine Miro Kraljević.

 


Sve nazočne je blagoslovio i sa prigodnim riječima se obratio širokobriješki vikar fra Tomislav Puljić, zatim predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Tomislav Čerkez, predsjednik koordinacija Udruga iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije Ivan Čačić, ministar branitelja ŽZH Viktor Kvesić i Načelnik naše općine Miro Kraljević. U kulturno-zabavnom dijelu programa su učestvovala Hrvatska kulturno-umjetnička društva Vrila župa Mostarski Gradac, Brda iz Izbična, Uzarići, Biograci, Jare i Prenj iz Stoca i kao specijalni gost večeri Ivan Mikulić.

sirokibrijeg.ba