Oscar Perez odlično skrojio svog Krojača i odnio Grand Prix 9. Mediteran Film festivala

Oscar Perez odlično skrojio svog Krojača i odnio Grand Prix 9. Mediteran Film festivala

Oscar Perez odlično skrojio svog Krojača i odnio Grand Prix 9. Mediteran Film festivala

0

Film španjolskog redatelja Oscara Pereza „Krojač" dobio je Grand Prix nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija 9. Mediteran Film Festivala, a podsjetimo stručni žiri su ove godine sačinjavali Tomislav Radić, Diana Nenadić i Ahmed Imamović.

 


„Nakon dosta muka donijeli smo jednoglasnu odluku o najboljem filmu ovogodišnjeg MFF-a, a to je 'Krojač' redatelja Oscara Pereza" – kazao je Tomislav Radić, kao najstariji član ocjenjivačkog žirija ujedno i predsjednik istoga.

 


Oscaru Perezu je ovo treće pojavljivanje na širokobriješkom Festivalu, a kako smo mogli primjetiti pobjeda ga je učinila presretnim. Dobio je dakle i veliki Kristalni projektor, kao i novčanu nagradu u iznosu od 3.000 eura.

„Ovaj Festival je od velikog značaja za ovo mjesto, a ovdje se osjećam kao dio ove filmske obitelji, drago mi je doći i nastojat ću i ubuduće dolaziti. Izuzetno sam sretan zbog pobjede svog filma, te bih ovom prilikom zahvalio i selektoru i žiriju što su 'Krojaču' dodijelili ovu nagradu. Zahvaljujem i Tomislavu Topiću i Robertu Bubalu, kao i čitavom njihovom timu na odličnoj organizaciji festivala, a najveća zahvala izvrsnoj širokobriješkoj publici" – kazao je Oscar Perez prilikom primanja glavne nagrade, a što je u publici dakako primljeno s velikim oduševljenjem.

 


Film Roberta Zubera iz Hrvatske osvojio je dvije preostale nagrade, a riječ je o nagradama publike i drugoj nagradi stručnog ocjenjivačkog žirija. Inače, svaka od ovih nagrada je bila vrijedna po tisuću eura.

„Na Festivalu smo imali odličnu konkurenciju, pa smatram da se i žiriju bilo teško odlučiti za najbolje. Moj film je dobio dvije nagrade i naravno da sam ponosan. Nadam se da ću doći i iduće godine. Hvala Širokom" – istaknuo je Robert Zuber, redatelj filma koji je u Hrvatskoj, ali i šire izazvao burne, ali svakako pozitivne reakcije.

 


Po završetku Festivala upriličen je i tradicionalni party uz pivo i roštiljadu „Kod Paje" na Brijegu gdje se ostalo do dugo iza ponoći, a svoje dojmove odličnom organizacijom Festivala i svime viđenim nije krio ni Ahmed Imamović, poznati bh redatelj.

 


„Mislim da se svi mogu osjećati pobjednicima, jer su ovdje svi tako divno primljeni da je nešto takvo zadivljujuće. Treći put ovdje dolazim, po prvi put kao član ocjenjivačkog žirija i iskreno se nadam da ću i ubuduće dolaziti, jer je u Širokom Brijegu prekrasno" – kazao je Ahmed Imamović, član stručnog ocjenjivačkog žirija 9. Mediteran Film Festivala. (www.ABCportal.info)