OSNOVANA ALTERNATIVNA VLADA HRVATSKE REPUBLIKE HERCEG-BOSNE U SJENI

OSNOVANA ALTERNATIVNA VLADA HRVATSKE REPUBLIKE HERCEG-BOSNE U SJENI

OSNOVANA ALTERNATIVNA VLADA HRVATSKE REPUBLIKE HERCEG-BOSNE U SJENI

0

thumb_leo_plockinic_konfDanas je u Mostaru osnovana u nevladinom sektoru Alternativna Vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u sjeni što je dozvoljeno i legalno zakonima Bosne i Hercegovine. Zadaća ove Alternativne Vlade je ukazati na veliku administraciju trenutnog ustroja Federacije BiH te pokazati kako je troentitetsko uređenje BiH najbolje Ustavno rješenje u nadolazećim Ustavnim promjenama u BiH. Sjedište Alternativne Vlade je u Mostaru, njen predsjednik je Leo Pločkinić, a članovi su: dr.sc. Tomislav Dragun, dr.sc. Jakov Tole, Stjepan Katić, Marko Relota, Vice Vidović i Marinko Bušić.

Ovo je dokaz kako je moguće u nevladinom sektoru omogućiti ista prava za sve odnosno ista prava za sve narode koji žive na prostorima BiH. Funkcionalnost, ravnopravnost i jednaka zastupljenost sva tri naroda u Alternativnoj Vladi može postati primjer da je popuno isto moguće napraviti i u stvarnosti.

 

U nadi kako će ova naša inicijativa naići na razumijevanje na svim političkim razinama u Bosni i Hercegovini kao što je naišla i u krugovima međunarodne zajednice pozivamo sve one koji žele ista i jednaka prava za sva tri naroda da podrže naša nastojanja u pokušaju stvaranja održive Bosne i Hercegovine.

URED ZA INFORMIRANJE

INTERVIEW INTERNET TJEDNIKU HRVATSKA ULJUDBA
s gospodinom Leom Pločkinićem, predsjednikom Alternativne Vlade Hrvatske Republike Herceg- Bosne


Ako Hrvati u BiH pomognu Saveznike u ratu protiv Islamske Republike Iran – dobit će nezavisnost

1.

Croatia Libertas odlučila je proglasiti Herceg Bosnu. Je li to istina i što to u zbilji znači?

Nevladina organizacija Croatia Libertas je odlučila djelovati u nevladinom sektoru i u nevladinom sektoru osnovati Alternativnu Vladu Hrvatske Republike Herceg-Bosne. Razlog tome je svakodnevna hegemonija većinski dominantnih Bošnjaka koji preglasavaju hrvatske zastupnike na svim razinama vlasti kao da Hrvati u Bosni i Hecegovini nisu konstitutivan narod već "ukras" nakaradne Bosne i Hercegovine. S druge strane, ovo će biti dokaz kako je BiH mnogo jednostavnija s administracijske razine djelovanja jer bi imali umjesto 10 županijskih Vlada samo još jednu entitetsku što bi smanjilo troškove funkcionalnosti države BiH za 100 puta. Hrvatski entitet bi bio multinacionalan i u njemu bi živjeli i ostvarivali svoja prava i druga dva naroda: Bošnjaci i Srbi. Prema našim anketama, srpski narod podržava s preko 95% naš prijedlog, a Bošnjaci prema novijim istraživanjima javnog mijenja oko 30%, što je više nego zadovoljavajuće. Samo tvrdolinijaši još zahtijevaju nemoguću i megalomansku centralizaciju tobože građanske BiH dok hrvatski i srpski narodi u Bosni traže svoje entitete pa čak u srpskom slučaju Bosne i otcjepljenje.

2.

Mislite li zaista da se Bosna i Hercegovina nalazi pred povijesnom dvojbom: trofederacija ili raspad?

Bosna i Hercegovina danas egzistira samo zahvaljujući tvrdoglavim naporima međunardone zajednice koja "manijakalno" želi zadržati mir u Bosni i Hercegovini. U stvarnosti, BiH se raspala 1992. godine i danas nitko nema volje da živi u državi koja se nalazi pred financijskim kolapsom i krizom bošnjačkoga naroda koji nema konsenzus oko nacionalnog identiteta već društveno i nacionalno luta svojatajući čitavu zemlju za sebe. Svi žele otići i zbog socijalnog stanja. U BiH je sve razjedinjeno i ništa ne funkcionira. Ovo stanje je popuno isto ako ne i gore u usporedbi s Kraljevinom Jugoslavijom jer se i danas Hrvati ubijaju po Sarajevu i Središnjoj Bosni zato jer ne žele ovakvu BiH koja je skrojena i koja se kroji po mjerilima Muslimana. Hrvatski narod je pred opcijom: ili ostvaraj vlastitih prava u svom entitetu u BiH ili asimilacija i nestanak. Ako znamo da su bh Hrvati preživjeli preko 500 godina najžešćeg zuluma onda možemo zaključiti kako ćemo preživjeti o današnji zulum, a Bosni se mogu uvijek dogoditi i mnogo gore stvari od hrvatskoga entiteta ako uzmemo stav Republike Srpske da je Bosna trenutni interes koji će još malo potrajati. Mislim da se povijest u BiH ponavlja uvije na isti način i mislim da će opet "šaptom pasti" ali sada samo sa zamijenjenim ulogama i to samo zato jer politika Bošnjaka Muslimana u BiH je: inat, inat i samo inat – a to nije recept za opstanak nečega, pa tako ni Bosne.

3.

Kako bi trebala izgledati ta Vaša, zamišljena, Herceg Bosna: područno, narodnosno, zakonodavno?

Teritorijalno, mi ne želimo ništa više od onoga što smo imali na dan potpisivanja Daytonskoga sporazuma, dok Bošnjaci doslovno svojataju sve hrvatske teritorije u BiH kao da su ih osvojili u ratu. Narodnosno bi bila satavljena od sva tri naroda s tim da bi svi naravano poštivali entiteske i državnu razinu. Zakonodavno područje bi trebalo urediti dogovorom ali i sve ostalo što je moguće jer dolaze Ustavne promjene koje će moći regulirati ovo područje na samo dva načina: ili troentitsko uređenje ili raspad daytonskog čudovišta jer nezadovoljstvo dva naroda u BiH može prerasti u spontanu pobunu, a to je normalno za BiH u povijesti.


4.

I tako bi se osigurala simetrijska administrativno-ustavna konstitutivnost Hrvata u Bosni i Hercegovini?

Tako bi se osigurala i simetrijska vlast i prava na: slobodu vjere i vjerosispovijesti, hrvatski jezik, vlastiti RTV kanal, sloboda govora, sloboda političkog djelovanja, zaustavilo preglasavanje, itd… Potpuno nevjerojatno zvuči da Hrvati u 21. stoljeću u Europskoj blizini nemaju sve ovo već su žrtve većinski dominantnih Bošnjaka koji su sve ovo zabranili jer se njihovi ljudi nalaze u svim državnim institucijama gdje decenijama već drže glavne poluge vlasti.


5.

Projekt je, recimo, realan. Nu, što s tim ustrojno ima Croatia Libertas? Tko ste Vi uostalom?

Croatia Libertas je nevladina organizacija koja se već dulje vremena u današnjem tamnom vilajetu bori za slobodu govora i slobodu političkoga djelovanja. To je ovdje vrlo teško iz nekoliko razloga: u BiH se u bošnjačkim dijelovima zemlje dolazi do spojenoti vjere (islama) i politika tako npr. mediji optužuju pojedine imame i reisa da je postao Ajatolah kao u Islamskoj Republici Iran. Drugi težak problem je komunistički kadar koji se nalazi na vitalno važnim funkcijama tako da imamo primjere da su pojedini političari ili suci na istom položaju u državi već 40 godina. Mi imamo obvezu i dužnost djelovati u nevladinom sektoru kao korektiv i ukazati na vrijeme na nepravednosti u društvenom i političkom životu te djelovati kao pokazatelj ispravnoga i pravednog stava i ponašanja. Sve ostalo je politika. Realnost koju ne prihvaćaju radikalni i

6.

Tko Vas podupire u toj hrvatskoj državotvornoj nakani u BiH? Navodno oko 30 % Bošnjaka, vodeći srbski političari. Je li to točno?

Moram reći da imamo puno političkih neprijatelja ali imamo i vrlo moćne prijatelje koji se nalaze na utjecajnim pozicijama u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Podržavaju nas nevladine udruge iz Izraela, Španjolske, Rusije i EU-a. Nevladine organizacije se uvijek slažu jer imaju iste ciljeve. Naš stav kako bi i Hrvati u BiH trebali imati svoj entitet ne sviđa se pojedinim Bošnjačkim političarima ali oko 30% Bošnjaka je bolno svjesno da ako želi spasiti trajno, a ne samo privremeno BiH, da se mora popustiti pred zahtijevima bh Hrvata da dobiju svoj entitet ili će doći do neminovnog rasapada zemlje. Croatia Libertas zapravo spašava BiH u želji da se ekonomski razvije kao Švicarska ili Belgija. Samo tvrdolinijaši ne žele podržati ovaj stav slijepo vjerujući da će međunardoni čimbenik (opet) spasiti Bosnu kao u Daytonu, no da se to i dogodi, ukoliko se ne ustroji država na radost i zadovoljstvo svih, sudbina Bosne je zapečaćena jer se u njoj nalazi crv koji nagriza njeno stablo kao u vrijeme Kralja Tvrtka. Srpska strana u Bosni ne želi čuti za BiH, a Hrvati to slušaju po službenoj dužnosti. Međunarodna zajednica je umorna od spašavanja posrnule Bosne kojoj iznad glave visi deficitni dug od preko 10 milijardi maraka.


7.

A Republika Hrvatska?

Republika Hrvatska je spasila Hrvate u Bosni i Hercegovini mnogo puta. Da nije bilo Lijepe Naše Domovine Hrvatske tko zna što bi Bošnjaci uspjeli napraviti od "ostatka ostataka" bh Hrvata u BiH. Bošnjaci su pribjegli beogradskoj propagandnoj školi napadajući i optužujući Hrvatsku za čak i "agresiju" no Hrvati u BiH i ostatak svijeta su se smijali tim podvalama jer svi znaju kako je Hrvatska spasila preko milijun izbjeglih Bošnjaka od srpske oružane agresije u BiH tako da te smiješne tvrdnje ne stoje. Nadamo se da će Hrvatska i nadalje pomagati bh Hrvate, što je i njena Ustavna obveza dok će BH Hrvati štititi interese svoje jedine Domovine u Bosni i svijetu.


8.

Obznanili ste peticiju, skupljate potpise. Što ste zapravo dosad sve učinili kako biste ostvarili taj svoj projekt, zapravo želju i nastojanje?

Učinili smo mnogo i po prvi put smo "otčepili" tu temu u javnosti jer prava hrvatskoga naroda u BiH a pogotovu hrvatski entitet je bio tabu tema. Razlog tomu je "ljutnja Bošnjaka" koji žele centralizaciju navodno građanske države što je smiješna tvrdnja ako se zna da se bošnjačka politika vodi iz ureda njiohove vjerske zajednice tako da BiH više nalikuje na nekakvu vilajetnu držvicu iz srednjeg vijeka. Naša daljnja nastojanja će ići u smjeru zahtijeva za izjednačavanjem prava svih a ne samo Hrvata, no Bošnjaci u BiH nemaju iskrene namjere što svaki dan pokazuju preglasavanje bh Hrvata i mogu reći da imaju skrivene namjere i ambicije u svojim nastojanjima u BiH. No imajući u vidu kršćansku većinu u Bosni od oko 65% kršćana (i oko 35% muslimana) te skrivene namjere čije obrise danas osjećamo nikada neće proći. Barem ne bez posljedica.

9.

Obratili ste se i međunarodnoj zajednici ili to tek kanite učiniti?

Ja sam osobno u svakodnevnim kontaktima sa dijelovima međunarodne zajednice ali ne u BiH već vani. Mi imamo obećanje određenih krugova iz moćnih svjetskih krugova da će Hrvati u BiH dobiti svoju Republiku ukoliko potpomognu napore Američke koalicije, Saveznika i Pentagona (tj. zapadnim vladama kojim se mi nevladinim sektorom i smatramo) u borbi protiv sila Osovine Zla. U prijevodu, ako bh Hrvati omoguće jednu samostalnu postrojbu u ratu protiv Islamske Republike Iran dobit će ne samo entitet već i nezavisnost. Mislim da je srpskoj strani u Bosni to već ponuđeno. No o tome je potrebno postići konsenzus svih strana kako bi osigurali razumijevanje i zadovoljstvo svih strana u BiH iako već danas Srbi npr. nemaju ništa protiv tog scenarija. Kazao sam da nas podržavaju razne države, a nazanimljivije je mišljenje prijatelja iz Izraela koji su nam rekli da Hrvati u BiH i Izrael dijele istu sudbinu. Tješili smo se uzajamno preko telefona dva-tri sata.

10.

Ne uspijete li, a Federacija BiH i Republika Srbska se razdvoje, što tada?

Čak da mi ništa ne uradimo, a od 1992. su RS i FBiH de facto i razdvojene, sudeći po izjavama njihova premijera, BiH nema budućnost, a Hrvati više neće štititi propale težnje Bošnjačkih političara u ovakvoj BiH – možemo ekstrapolirati da se raspad već dogodio ali ima odgodu objavljivanja. Jednostavno objašnjenje: Iz Sarajeva prema istoku i sjeveru Vas dočekaju velike ćerilične table: Welcome in RS, a prema zapadu i jugu Vam mašu zastave Republike Herceg-Bosne i zastave naših Vatrenih koji su osvojili BiH do planine Ivan. Gdje je ta Bosna i Hecegovina? Pitajte slobodno hrvatski narod u BiH koji imam opći animozitet prema BiH danas. Možda ću nekome zvučati preoštro ali Bošnjaci su svojim ponašanjem doveli da opće neprihvatljivosti Bosne i Hercegovine koja zahvaljujući njihovom rigidnom i nepopustljivom stavu danas niti smrdi niti miriše. Ali je činjenica da je nema tamo gdje je bila. Samo je jedno pitanje: hoće li Bošnjaci pristati spasiti BiH zanemarujući svoj inat i prava ostalima ili će nastaviti u pravcu da Bosna opet "šaptom padne" što će se zacijelo i dogoditi, samo sada u kršćanske ruke.
Europska Unija je uvijek bila naklonjena jačim argumentima većine što mi imamo danas u Bosni.