Pick- upom propali kroz led, a za njima i spasioci

Pick- upom propali kroz led, a za njima i spasioci

Pick- upom propali kroz led, a za njima i spasioci

0

thumb_pick_water_blidinje_iceBLIDINJE – Bilo je Valentinovo. Prijatelj Dominik Ćuk (21) nazvao me na mobitel i panično vikao da mu prijatelji umiru na Blidinju. Upalio sam Passat i krenuo iz Rakitnog. Blidinje je od mene udaljeno oko 20 kilometara. Rekao nam je to u ponedjeljak Perica Ćurdo (26), koji je nesebično s Ćukom i prijateljem Branimirom Milošem krenuo pomoći trojici mladića, koji su "pick-upom" upali u Blidinjsko jezero u Hercegovini.
U Blidinjsko jezero Mijo Gabrić (30) upao je "pick-upom" vrijednim 30.000 eura, navodno starim tek tjedan dana. S njim su bili Marko i Petar Bašić (18). Zbog bure koja je nosila snijeg nije se moglo vidjeti ništa pa su završili na zaleđenom jezeru? Nakon što je Perica Ćurdo vidio da su i oni na ledu, zaustavio je Passat i krenuo pješice tražiti prijatelje. Oni su ga nazvali na mobitel i rekli da su se izvukli. Promrzli su se dokopali vikendice. Ćurdo se vratio u Passat i krenuo natrag, ali je led popustio pa su i oni upali.

 

thumb_pick_up_ice_lakeNogama smo razbili stakla u Passatu i jedva se izvukli. Došli smo pješice do vikendice. Hodali smo 500 metara, a kao da smo hodali 50 kilometara – rekao nam je još šokirani Ćurdo. Srećom, samo se prehladio. Rane na nogama momaka iz "pick-upa" nisu ozbiljne. Nitko nije završio u bolnici.

Igor Zovko  www.24sata.hr