Plati pa pjevaj

Plati pa pjevaj

Plati pa pjevaj

0


Cijene nastupa na glazbenim festivalima – Široki 2.000 KM, Mostar 5.000 KM!

thumb_daniela_skegroNa drugom hercegovačkom radijskom festivalu, koji je održan ove nedjelje u Gradskoj športskoj dvorani „Pecara" nastupila su 23 izvođača, među kojima i nekoliko Širokobriježana, a Grand Prix 2. HRF-a i novčana nagrada od 5000 eura pripala je Mati Buliću s pjesmom "Koprive".
Drugo mjesto i nagradu od 3000 eura osvojio je Ivan Zack sa pjesmom „Svjedok", a treće mjesto pripalo je Zoranu Begiću i nagrada od 2000 eura za pjesmu „Haljina bijela". Međutim, nisu nastupili svih 26 izvođača, koliko su ih organizatori najavljivali, pojedinci su onemogućeni u tome, kao primjerice Daniela Škegro, koja je ponudila ekskluzivnu informaciju za ABCportal.info i otvoreno prozvala organizatore festivala.

 

 

„Nastupila sam na Prvom HRF-u u Širokom Brijegu i ovo mi je trebao biti drugi nastup, no u tome sam onemogućena, jer mi je gospodin Mario Zelić iz Song Zelexa otvoreno tražio 2.000 KM što sam odbila i nakon toga sam jednostavno izbačena iz konkurencije" – kazala je Daniela Škegro, kantautorica iz Mostara, inače rodom iz Buhova kod Širokog Brijega.

Na službenom CD-u se uistinu nalazi i njeno ime s pjesmom „Lagao si", koju je trebala izvesti ove nedjelje, a što se nije dogodilo.

 

 

„Na dan održavanja festivala do 12 sati se nalazilo i moje ime na internetskom glasanju. Zelić mi je otvoreno rekao – plati i pjevaj. Znam da nisam na tržnici, a ako sam dužna platiti neko sudjelovanje to bi valjda trebalo ići službenim putem, a ne zloupotrijebiti moje ime u svrhu promicanja festivala" – također je navela Daniela Škegro.

Mario Zelić je u izjavi za naš portal potvrdio kako je tražio spomenuti iznos od Daniele Škegro, ali kako je zatražen i od ostalih izvođača.

„Morate znati da je ovo privatni festival i da mi na neki način moramo financijski minus svesti na neki, pa ono bar razumljiv minus. Sve sami plaćamo od iznajmljivanja dvorane i opreme do TV prijenosa i osiguranja. Isti iznos smo tražili i od ostalih izvođača i dobili ga. Daniela nam je poslala čak uplatnicu od Raiffaisen banke iz Mostara kako je uplaćen traženi iznos, no provjerili smo i vidjeli da se radi o lažnoj uplatnici, a ako želite za vaš ćemo portal predočiti otvoreno sve uplatnice gdje se možete i vi i vaši čitatelji uvjeriti tko je platio, a tko nije" – odgovorio je Zelić na ova prozivanja.

Škegro pak dodaje kako je angažirala i odvjetnika, te kako se neće sve na ovome završiti!

 

 

„Ma pred Ivom Lesićem i još jednim čovjekom otvoreno mi je tražio 2.000 maraka. Smatram da mi je nanesena materijalna šteta, kao što ste vidjeli dvorana je bila poluprazna, a vjerujem da su polovica onih koji su došli moji obožavatelji. Naježila sam se kada sam u dvorani vidjela toliko poznatih i meni dragih ljudi iz Buhova, Širokog, Mostara i stoga mi je još više žao što se ovo dogodilo. Nisam ispala kukavica, javila sam se vama, ispričala svoju priču i nadam se pokazala da imam srce" – rekla je Danielo Škegro dodavši kako joj Zelić nije dopustio ni da se spusti na parter dvorane.

„Spominjala je ona nama i odvjetnika i zvala nas je nekakva, navodno odvjetnica, ali mislim da se i ta osoba lažno predstavila. Prijete nekakvom tužbom, ali mi smo posve čisti, jer su pravila bila za sve ista. Netko ih je prihvatio, netko nije, a nju smo osobno čekali dva ipo mjeseca da uplati taj iznos što ona nije učinila, pa logično nije ni nastupila" – ustvrdio je Mario Zelić, koji će sljedećih nekoliko dana provesti na odmoru u Požegi.

„Poslao je dva čuvara da me izbace i to neka ide na njegovu sramotu. U Široki Brijeg sam došla pjevati zato što volim taj grad i što znam da Široki voli mene. Pjevam iz ljubavi, a ne iz interesa. A da me netko ucjenjuje sa 2.000 maraka ili nekim nemoralnim ponudama, e na to neću pristati, jer bi to bilo ispod svih nivoa" – istaknula je Daniela Škegro, koja je prije pet godina, upravo u Zelićevom „Song Zelexu" izdala svoju prvu ploču.

Priznaje da ta ploča nije imala nekog velikog odjeka, odnosno da nije najbolje prošla na tržištu, ali kako ona to i ne krije. Sam Zelić je zadovoljan kvalitetom pjesama na ovogodišnjem festivalu, ali ne i odzivom publike.

„Smatram da je ovo jedan od značajnijih događaja za Široki Brijeg, pa i širu regiju tijekom godine i stoga mi je krivo što je odziv publike bio poprilično loš. Možda smo i mi malo pokasno krenuli s marketingom. Festival smo inače mislili održati prije blagdana Velike Gospe, no bili smo onemogućeni u tome. Želja mi je da festival postane tradicionalan, a vjerujem da će iz godine u godinu biti i sve kvalitetniji" – prisnažio je Zelić.

Daniela Škegro je u razgovoru za ABCportal.info kazala kako su u Širokom Brijegu još koliko-toliko fer, jer su Mostarci navodno puno pohlepniji!

„Nastupila sam i na prošlim Melodijama Mostara, ali kako mi je gospodin Čarapina rekao da donesem 2.000 maraka za polufinalnu, te još 3.000 maraka za finalnu večer, a ja para nemam, naravno da ih nisam donijela, samim time nisam trebala ni nastupiti. Jedan širokobriješki političar mi je ipak sredio da pjevam u polufinalu, kasnije pitao hoću li ići u finale, ali poslije mi se sve to zgadilo. Na prošlogodišnjem Festivalu u Širokom su imali i polufinalnu večer, jer je bilo i 'više ovaca za klanje', dok se ove godine sve to svelo na samo finalnu večer. Tko je mogo' platit platio je, a tko nije 'otpepali' su ga. To je jednostavno tako" – završila je Škegro svoje zanimljivo izlaganje. (www.ABCportal.info)